TGS 2015: Gravity Rush is terug

Gravity Rush

Gravity Rush is een spel welk veel fans heeft weten te krijgen op de PlayStation Vita waaronder ondergetekende. Vandaag heeft deze game het licht gezien op de Tokio Game Show met nieuwe games.

Voor de mensen die Gravity Rush niet kennen. Het spel is gemaakt door SCE Japan Studio en is uitgekomen in 2012 op de PlayStation Vita. Het spel gooide hoge ogen door de manier hoe de gameplay was gemaakt en hoe het spel speelde. Er is vandaag op de Tokio Game Show informatie gegeven dat er een HD release uitkomt van dit spel speciaal voor de PlayStation 4.

Daarnaast wist Sony ons te vertellen dat er ook een nieuwe game uitkomt in deze serie. Het spel heet nu nog the Gravity Rush project maar zou tegen de tijd waarschijnlijk worden omgedoopt naar Gravity Rush 2. Het spel heet in Japan Gravity Daze maar ik ga ervan uit dat het spel hier in Europa weer gewoon de titel Gravity Rush mee krijgt.

Gravity Rush

Het is opvallend te noemen dat de Vita erbuiten wordt gelaten bij een nieuwe release van deze game. Het is natuurlijk bekend dat de Vita niet heeft verkocht zoals Sony dit zou willen en dit is dus ook al heel lang te merken aan het gebrek aan nieuwe releases die dit systeem krijgt. Nu ook vanuit de eigen studios de handheld het moet ontgelden en plaats maken voor zijn jongere HD broertje. Ondergetekende heeft in ieder geval erg veel zin in een nieuwe game in deze serie en hoopt dat meer mensen hem kopen nu hij op de PlayStation 4 gaat verschijnen.

Gravity Daze komt uit op 10 December van dit jaar. Gravity Rush 2 heeft een datum van 2016 meegekregen en verwachten we dus in een andere persconferentie meer informatie over. Ga jij dit spel halen nu hij uit komt op de PlayStation 4? Laat het ons weten!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek