TGS 2015: Yakuza nieuws

Yakuza

Zoals je misschien wel hebt gemerkt bij intheGame is de Tokio Game Show begonnen. Sony heeft een persconferentie en heeft hier meer informatie gegeven over de populaire Yakuza serie.

Voor de mensen die het niet kennen, Yakuza is een serie welk erg populair is voor de PlayStation systemen. Het spel wordt gemaakt door SEGA en is een actie/adventure game. Vandaag op de Tokio Game Show hebben we een aantal nieuwe dingen mogen horen over deze serie. SEGA had maar liefst twee aankondigingen over de game.

Ten eerste wist SEGA ons te vertellen dat er een remake komt van het eerste deel in de Yakuza serie. Dit spel gaat Yakuza 1 Extreme heten en komt uit op 21 januari 2016 voor zowel de PlayStation 4 als de PlayStation 3.

Daarnaast komt er in de herfst van 2016 ook een nieuw deel in deze serie genaamd Yakuza 6. Dit spel slaat echter de PlayStation 3 over en komt exclusief voor de PlayStation 4 uit. Veel anders als datums hebben we nog niet gehad. Het spel is ook exclusief aan Japan tot nu toe dus de enige mogelijkheid is om hem om uit dat land te halen. Natuurlijk kan het ook altijd zijn dat Sony in een latere tijd alsnog komt met Europese releases van deze twee spellen.

Yakuza

We zien steeds vaker dat de PlayStation 3 niet meer genoemd wordt bij nieuwe game releases. Een ontwikkeling welke wel te snappen is. De PlayStation 3 is namelijk een oude console vergeleken met wat vandaag op de markt is en om alles uit een spel te halen kun je niet altijd vasthouden aan deze oudere generatie van console. Wat ondergetekende betreft is dit dus een misschien niet leuke maar wel noodzakelijke stap.

Vindt jij het een goeie ontwikkeling dat steeds vaker games alleen voor de PlayStation 4 verschijnen. En wat vindt jij van Yakuza? Laat het ons weten in de comments!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek