The Division breekt sales records, stijgt boven Destiny uit

The Division record

De third person shooter The Division van Ubisoft heeft binnen de eerste vijf dagen al meer dan 330 miljoen dollar wereldwijd opgebracht. Dat is een nieuw record voor het bedrijf maar ook voor de gehele industrie. The Division is namelijk een nieuwe franchise. Ubisoft bracht het goede nieuws enthousiast in een press release. 

The Divison was al de snelst verkopende game voor Ubisoft tot nu toe. De third person shooter brak namelijk alle 24 uur verkoop records voor de in Parijs gevestigde uitgever.

Ubisoft CEO Yves Guillemot maakte al eerder een statement waarin hij vertelde dat het bedrijf ontzettend trots is op de prestaties van The Division. De game nam de eerste weken al gelijk de top spot in de industrie. Guillemot noemde The Division daarom een goed voorbeeld van de unieke manier waarop de developers diepgaande gaming speelvelden maakt die de spelers bezig houden en stimuleren om te delen met vrienden en de gehele community.

Ubisoft noemde The Division een mijlpaal voor “player engagement”. De game had namelijk meer dan 1.2 miljoen spelers op zijn piek in het weekend. Spelers hebben tot nu toe al meer dan honderd miljoen uur doorgebracht in de apocalyptic versie van Manhattan.

The Division record

Destiny spelers brachten ook meer dan honderd miljoen uur door in de game aldus Activision. Daarnaast bracht Destiny zo’n 325 miljoen op in de eerste vijf dagen na de launch in 2014.

Volgens Stephanie Perotti, de vice president van de Ubisoft online services, is de player engagement de hoogste tot nu toe voor een Ubisoft titel. Dit is volgens haar een teken dat de investeringen in de online infrastructuur en services de moeite waard zijn geweest. Ubisoft heeft daarom ook als doel om een online ervaring aan te bieden die gelijk staat met de beste in de industrie. De kwaliteit en verbinding die wordt geleverd staat dan ook gelijk aan de verwachtingen van The Division spelers.

De launch week is ook nog maar het begin voor The Division. In april en mei staan gratis updates op de planning. De betaalde expansions zullen later in de zomer volgen. Ubisoft heeft dus grote plannen om The Division in leven te blijven houden.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek