Post-launch plannen The Division aangekondigd

The Division TPS

Ubisoft heeft laten weten wat de plannen zijn voor de post-release content voor The Division. Een aantal gratis updates en drie geplande expansion packs werden hierbij aangekondigd.

Na de launch van het spel zullen spelers nieuwe uitdagingen aan kunnen gaan via de main storyline, maar er zullen ook extra challenges zijn in de end-game, door middel van dagelijkse en wekelijkse missies en nieuwe Dark Zone evenementen. Samen met deze extra end-game content zijn er ook twee gratis updates aangekondigd, die dus beschikbaar zullen zijn voor alle spelers;

Incursions: Gepland voor release in April. Deze eerste gratis update zal de eerste incursion introduceren; een nieuwe end-game activiteit die speciaal ontworpen is om aan te gaan met meerdere spelers in een squad. Teams zullen het hierbij kunnen opnemen tegen enorme hoeveelheden vijanden, met de belofte van een flinke belonging in de vorm van wat high-level wapens en ander equipment. Deze update gaat ook een van de community’s meest gevraagde features in de game verwerken; het kunnen ruilen tussen spelers van de buit die is verzameld tijdens een co-op sessie.

Conflict: Gepland voor release in Mei. Deze tweede update zal nieuwe features toevoegen aan de Dark Zone. Ook werd gezegd dat hierbij een nieuwe incursion gepland is, die zich zal afspelen binnen de Columbus Circle.

Naast deze twee gratis updates werden er ook drie DLC’s (paid expansions) aangekondigd die over de koers van het komende jaar beschikbaar zullen worden. Deze extra content zal ook inbegrepen zijn bij de Season Pass, de Gold Edition, en de Sleeper Agent/Collector’s edition van het spel. Bij elke expansion word weer iets nieuws toegevoegd aan The Division, met een groter verhaal, nieuwe content en natuurlijk ook nieuwe wapens en andere gear.

TCTD_SeasonPass_KeyArt_236583-640x360

– Expansion I: Underground
Beschikbaar in Juni. Dit wordt de eerste van de drie grote expansions, en zal zich afspelen in de tunnels onder New York City. De expansion voegt nieuwe vijanden toe, die de speler zal kunnen opjagen samen met tot 3 andere spelers.

– Expansion II: Survival
Beschikbaar in de zomer (geen specifieke maand). Deze expansion zal (natuurlijk) een survival-aspect toevoegen, waarbij de speler zo lang mogelijk moet overleven door essentiële goederen te verzamelen in een extreem gevaarlijke omgeving.

– Expansion III: Last Stand
Beschikbaar in de winter. Over deze expansion zijn nog niet erg veel details duidelijk, maar in de trailer is duidelijk te zien dat hierbij een soort tower defense mode word toegevoegd, waarbij de spelers zullen moeten verdedigen tegen vijanden, in plaats van ze op te jagen.

Ook zijn hierbij enkele “Season Pass Exclusive” in-game items aangekondigd, waaronder bijvoorbeeld een Sawed-off shotgun, extra supply drop events, exclusieve Season Pass events, en zelfs een nieuwe in-game outfit. Het woord “exclusive” is hierbij een grote hint, maar met een beetje geluk zullen deze items ook op andere manieren verkrijgbaar zijn in-game.

Aan het einde van de trailer (die je hier kan bekijken), zijn ook nog twee interessante woorden langs gekomen; “Challenge Mode”. Wat deze precies zal inhouden is natuurlijk nog niet duidelijk, maar het komende jaar lijkt zeker een interessante te gaan worden voor The Division spelers.

Tags

Over: Lamenotcool

ICT-Student in Eindhoven en part-time gamer. Ik ben vooral een groot fan van RPG's, met Dark Souls als voornaamste IP. Dark Souls 3 screenshot Hier en daar speel ik ook wel eens graag een FPS, maar van strategy-stijl games (en dan vooral tower defense) ben ik niet te spreken. Mocht je een keer een aanbeveling hebben voor een mooie hardcore-RPG, laat het even weten!

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek