The Division mist Brooklyn bij de release

The Division

Brooklyn werd in in verleden video’s al vaker getoond als speelbaar terrein in Tom Clancy’s The Division, maar de stad zal niet bespeelbaar zijn wanneer het spel op 8 maart eindelijk in de schappen komt te liggen. De reden hierachter is dat de ontwikkelaars zich vooral willen focussen op het het stukje land waar het meeste zal gebeuren en het verhaal het diepst zit verwerkt: Manhatten.

Manhatten zal de plek zijn waar je je niet zo snel zal vervelen. De stad zal je verassen met diepgang in verhaal, ontdekken en noem maar op. Dit is de reden waarom Brooklyn niet bij de release bespeelbaar zal zijn. Er zal voorlopig meer dan genoeg te doen zijn in Manhatten. Daarmee willen ze er ook voor zorgen dat er niet te snel door de content heen gespeeld wordt. Neem je tijd, kijk goed rond want je ziet al snel dingen over het hoofd wanneer er zoveel te doen is.

“For Tom Clancy’s The Division we are going with Midtown Manhattan,” melde creative director Magnus Jansen in een interview met The Examiner. “It is because of the 1-to-1 recreation and the way the pandemic has [happened]. Basically, everything has been hit and there are no more resources because everyone tried to get out. There is no more gasoline in the cars, there is no traffic, you’re on foot.”

Jansen vervolgde zijn verhaal nog met “Midtown Manhattan itself will offer a huge open world and it should make up more than enough to sink your teeth into.” Hieraan voegde hij nog toe dat spelers alvast konden uitkijken naar de diepte waarin detail is verwerkt en de dichtheid van de hoofd Midtown Manhatten map.

Er zullen DLC beschikbaar zijn voor The Division, het is echter nog niet bevestigd of dit nieuwe steden als Brooklyn toe gaat voegen aan de game.

The Division zal 8 maart in de schappen verschijnen voor de Playstation 4, Xbox One en PC. De closed beta zal op 28 januari van start gaan op de Xbox en op 29 januari voor de PC en Playstation 4. De beta eindigt op 31 januari voor alle platformen. 

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek