The Great Wall: 4 clips & trailer

De film heeft maar liefste een budget van $150 miljoen dollar en wordt geregisseerd de Chinees Yimou Zhang, ook wel bekend van de titels Hero en House of Flying Daggers. The Great Wall is een film die vol zit met CGI (Computer Generated Imagery) of wel de film is grotendeels gemaakt met de computer.

Denk bijvoorbeeld aan 300. Die film werd opgenomen in een loods met een blauw doek.

De film The Great Wall verteld het verhaal waarom China zo’n grote/lange muur heeft gebouwd. Klaarblijkelijk is de ruim 6.000 kilometer lange muur ooit gebouwd om enorme legers mongolen tegen te houden.

aar dat is niet de enige zorg van de Britse krijgers. Er schuilt namelijk iets wat gevaarlijker en onmenselijker is. Na het kijken van deze film snap je in ieder geval waarom ze zo’n grote muur hebben gebouwd

Het gaat hier om het eerste Engelstalige project van Yimou Zhang. We volgen een elite-eenheid, onder meer met Matt Damon. Op het iconische bouwwerk neemt deze elite-eenheid het op tegen tal van monsters die met golven de muur aanvallen. Veel verschillende buitenlandse strijders sluiten zich aan bij de verdediging van de muur.

Hieronder vind je een aantal (met Thaise sub) van The Great Wall clips


Cast

Hoofdrollen zijn er onder meer voor de Amerikaanse en Chinese acteurs Matt Damon (Jason Bourne), Tian Jing (Kong: Skull Island), Andy Lau (Tou ze), Lu Han (Time Raiders) en Eddie Peng (Operation Mekong). Andere niet-Chinese rollen zijn zijn voor Willem Dafoe (Spider-Man), Pedro Pascal(Narcos) en Numan Acar (Prison Break: Sequel) en The Great Wall moet op 16 februari in de Nederlandse bioscoop verschijnen.

Overigens verschijnt er ook een prequel comic, genaamd ‘Last Survivor.”

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek