The Guest beschikbaar op Steam vanaf 10 maart

The Guest logo

The Guest is een zwaarmoedig gestemde first-person ontdekkingsavontuur met puzzelelementen, ontwikkeld door nieuwkomers Team Gotham. De game belooft een bijzondere ervaring te worden en zal vanaf 10 maart beschikbaar zijn op Steam.

In The Guest speel je als dokter Evgueni Leonov, een oude Russische wetenschapper. Hij besluit het stadje Oakwood te bezoeken en checkt in in een hotel. Al gauw blijkt echter dat niets is wat het lijkt: dokter Evgueni wordt gevangen gehouden in zijn hotelkamer en de enige manier om te ontsnappen is door het oplossen van ingewikkelde raadsels en complexe puzzels. Alleen op deze manier zal de speler erachter kunnen komen wie hem opgesloten heeft en, niet geheel onbelangrijk, waarom.

Tijdens het ontrafelen van de waarheid, zal je ook meer te weten komen over de achtergrond van dokter Evgueni. Verschillende gebeurtenissen in het leven van de dokter maken je aan het twijfelen: word ik echt gevangen gehouden, of ben ik gewoon gek? De sombere setting van de game zal een belangrijke rol spelen bij de ervaring van de speler. De jaren ’80 fungeren als decor en het griezelig gebouw waarin je je bevindt versterkt de angst die de speler kan voelen, terwijl hij rondloopt als dokter Evgueni. De game is echter geen horror survival, maar creepy is het zeker! Bekijk de trailer en proef de sfeer…

De game zal support bieden aan de Oculus Rift. The Guest heeft al een aantal indie-developer awards gewonnen, ondanks dat de game toen nog niet af was. Via Steam Greenlight is de verkoop van het spel tot stand gekomen.

Team Gotham is een indie developer gebaseerd in Madrid. The Guest zal hun eerste PC game zijn. Voorheen hebben ze een game uitgebracht op mobile devices, genaamd Cooking Time.

The Guest verschijnt vanaf 10 maart in de Steam Store voor PC. De game zal $9,99 gaan kosten. Het is nog onduidelijk wat de prijs in euro’s zal zijn.

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek