Batman: The Killing Joke verschijnt als tekenfilm

the killing joke banner

De zeer geliefde comic Batman: The Killing Joke van Alan Moore zal deze zomer als tekenfilm in bioscopen en via streamingdiensten te zien zijn. Met Kevin Conroy als Batman en Mark Hamill als de Joker belooft de film een aardige animatie van de comic te worden!

DC Comics heeft gisteren een teaser en vervolgens een hele trailer online gezet van de film. Bekijk ze beiden hier beneden!

Zowel Conroy als Hamill hebben jarenlang de stemmen van Batman en de Joker verzorgd, in de films, series en zelfs de games. Het is dan ook geen verrassing dat beide heren in de animatie adaptie van Alan Moore’s The Killing Joke deze rollen weer op zich zullen nemen.

Hamill postte gisteren ook een sneak peek op zijn Facebook account, maar deze is ondertussen helaas verwijderd door Warner Bros. Mocht de sneak peek binnenkort weer opduiken, dan zal je hem vinden op onze website!

De timing van de aankondiging is frappant, gezien DC Comics nog geen week geleden op WonderCon bekend maakte dat de volgende issue van de comic Justice League de identiteit van de Joker zal verraden. Wijst deze aankondiging er dan op dat het verhaal van The Killing Joke de ”echte” backstory van de Joker vertelt? Krijgt de Joker opeens weer veel aandacht omdat de film Suicide Squad in het verschiet ligt?

De plot van The Killing Joke is als volgt: in de comic volgen we een naamloze, hardwerkende ingenieur die twee criminelen helpt met een roof. Het geld dat hij hiervoor krijgt wil hij gebruiken om zijn zwangere vrouw te ondersteunen, maar tijdens het plannen van de roof komt zij te overlijden. De criminelen dwingen de ingenieur echter om door te gaan met het plan en door een ongeluk komt de man in chemisch afval terecht, waardoor zijn huid permanent wit is, zijn lippen rood, zijn haar groen en zijn grijns altijd aan staat. Dit is de geboorte van de Joker.

De film zal voor het eerst getoond worden op Comic Con in San Diego in juli. Of de film ook in Nederland beschikbaar zal zijn en waar, is nog niet bekend. We houden jullie op de hoogte!

Wat vind jij van deze aankondiging? Ben je ook benieuwd naar de film? Laat het weten in de comics!

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek