The Last Guardian kampt met performance problemen

The last guardian fps

The Last Guardian verschijnt morgen officieel voor ons in het westen, maar de embargo werd gisteren al opgeheven. Je kunt dan ook hier onze review lezen over de nieuwe Playstation Exclusive. Helaas kampt de game op dit moment nog met een aantal technische mankementen.

The Last Guardian is werkelijk een pronkstuk voor de Playstation. Echter is het wel nog steeds te merken dat het ooit de intentie was om de game uit te brengen op de Playstation 3. De technische aspecten van de game zijn behoorlijk verouderd en eigenlijk mag dit niet meer in de huidige generatie. Toch komt The Last Guardian weg met deze falen omdat de game heel erg charmerend is en een heleboel dingen juist zo goed doet. Dat je bijna zou vergeten dat je je af en toe ergert aan de mankementen.

Playstation 4 Pro? Ja, graag!

Het slechtste nieuws voor The Last Guardian fans behoort tot de spelers van de standaard Playstation 4. De framerate schommelt namelijk tussen de 20 en de 30, waarbij die vaak rond de 25-26 blijft hangen. Tijdens scenes met veel actie of beweging kan de FPS tot laag in de 20 schieten en mag je voor enkele ogenblikken genieten van een snelle Powerpoint presentatie.

De Playstation 4 Pro draait de game in 1080p mode echter heel gladjes met een stabiele FPS van 30. Zodra 4K mode wordt ingeschakeld zal wederom de FPS ten kosten van het mooie plaatje. Maar presteert de PS4 Pro met 4K nog altijd beter dan de standaard PS4 in 1080p.

In onderstaande video kun je nog even het verschil in Framerate bekijken:

Is de performance issue een obstakel voor jou in The Last Guardian? Laat ons vooral weten wat jij van deze game vindt!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek