The Last Kingdom: must see op Netflix

Het eerste seizoen was al een hit en Netflix en BBC zijn nu ook bezig met het tweede seizoen van de dramaserie The Last Kingdom. Je denkt bij drama vooral aan zielig gejank, maar deze serie is heel bruut. Je zou kunnen zeggen dat het een drama is “voor mannen”.

The Last Kingdom is al een tijd te zien. Om precies te zijn sinds augustus 2015, maar sinds kort kunnen we hem zien op Netflix. Netflix dat eigenlijk een soort Ubisoft van de film- en serie-industrie lijkt te worden. Ze kopen gewoon alles op en er komt vanzelf wel een keer wat leuks uit. Vooralsnog lijkt dit te werken, want The Last Kingdom is echt steengoed. Een serie die meer van de kijker neemt, dan geeft. Ijzersterke wendingen, afgewisseld met een goede dosis seks en geweld. Een prima combinatie wat ons betreft.

the-last-kingdom

Seizoen 1 & 2
Denen (vikingen) vermoorden zijn vader en voeden hem op als een van hun eigen. Vervolgens wordt zijn ‘nieuwe’ vader en zijn familie vermoord door andere Denen. Wraak is wat Utrhed (hoofdpersonage) zoekt. De serie vindt plaats in Groot Britannie, een land verscheurd door oorlogen. Daar ontmoet hij Alfred de Grote.

In het tweede seizoen (878) keert Uthred terug als onverschrokken en instintieve krijger. Hij vervolgt zijn strijd naar Northumbria. Uthred heeft zijn zwaard gegeven aan Alfred de Grote, ondanks dat hij opgevoed is door de binnenvallende ‘heidense’ Denen. Hij begint zijn reis noordwaarts om zijn lot terug te winnen. Herover Bebbanburg en neem wraak op de moord van zijn (stief)vader.

Cast
Alexander Dreymon ( “American Horror Story”) keert terug als Uhtred naast David Dawson ( “Peaky Blinders”), Emily Cox ( “Homeland”), Ian Hart ( “Boardwalk Empire”) en Tobias Santelmann ( “Marcella”) vanaf het eerste seizoen. Ze worden vergezeld door de nieuwe leden van de cast, waaronder Thure Lindhardt ( “The Bridge”), Millie Brady ( “Legend”), en Peter McDonald ( “Thirteen”).

Wil je meer over de historie weten, klik dan hier.

Op dit moment zijn de opnames voor seizoen 2 in volle gang, maar als je The Last Kingdom nog niet hebt gezien, dan wachten er 8 heftige afleveringen op Netflix. Gaat dat zie.n

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek