The Last of Us: part 2 director hoopt op vertrouwen

Neil Druckmann, van Naughty Dog, hoopt op het vertrouwen van de fans terwijl de studio bezig is met The Last of Us: Part 2. Het verhaal zal wederom om Ellie en Joel draaien. Druckmann sprak tijdens een panel gedurende de Playstation Experience. Daar werd duidelijk dat part 2 enkele jaren later afspeelt.

Er blijkt veel gedachte achter de beslissing te zitten. Er bestonden namelijk veel twijfels over of er wel een tweede deel moest komen. Volgens velen zou een tweede deel het krachtige einde van de eerste game teniet doen. Drukmann verklaarde dat er veel zorgen bestonden over het in stand houden van het einde. Daarbij merkte hij op dat veel leden van het Naughty Dog team zich ook zo voelen. Volgens Druckmann is er niemand die zoveel om de characters uit The Last of Us geeft als zij zelf.

Zou er geen goed gevoel over de keuze bestaan, zou deze ook zeer zeker niet zijn gemaakt. De games horen dan ook echt bij elkaar en moeten samen een overbruggend verhaal vormen. Het mag dan ook duidelijk zijn dat deel 2 echt een aanvulling op het eerste deel is. Daarmee wordt het hele verhaal groter. Druckmann maakte ook duidelijk dat spelers in The Last of Us: Part 2 voornamelijk Ellie zullen besturen.

The Last of Us: Part 2

In het eerste deel bestuurden spelers Joel. De switch van karacters is een verlenging op het onderliggende thema van haat. In de trailer is namelijk te zien dat Ellie een groep van, nog onbekende, karakters dreigt te vermoorden.

Director Bruce Straley, die samenwerkte met Druckmann, aan het eerste deel, zal niet terugkeren om aan Part 2 te werken. De reden hierachter zou zijn dat Straley geniet van “hard verdiende” vakantie. Straley blijkt ook al 20 jaar werkzaam te zijn bij Naughty Dog en heeft in de laatste jaren aan twee grote titels, waaronder Uncharted 4, gewerkt.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek