The Solus Project op Gamescom 2015

the solus project

Grip Games en Teotl Studios hebben bekendgemaakt dat hun gedeelde creatie, The Solus Project voor het eerst getoond gaat worden op Gamescom welke dit jaar gehouden wordt in Duitsland. The Solus Project is een first-person survival game die zal worden uitgebracht op de PC en exclusief op de console Xbox One, via haar self-publishing programma.

The Solus Project heeft dit jaar al zijn debuut gemaakt op de E3 Expo waaruit gebleken is dat The Solus Project een groot succes blijkt te zijn voor menig gamer. Het spel laat spelers stranden op een buitenaardse planeet waar het lastig is om te overleven. De game laat spelers niet zomaar een signaal naar huis sturen maar je moet er ook echt voor op zoek gaan en je weg op deze planeet vinden. Daarbij rekeninghoudend met de omgeving die moeilijk begaanbaar is. Ook hebben spelers de taak om de mensheid te redden van de ondergang in het proces om een signaal te versturen om van de buitenaardse planeet af te komen. The Solus Project is de eerste unieke vennootschap tussen twee ontwikkelaars, Grip Games en de Teotl Studios.

In de screenshots hieronder is te zien dat de omgeving waar spelers zich in bevinden een lastige opgave kan zijn om doorheen te komen. Bergen en afdalingen zijn aan de orde van de dag in de zoektocht om een signaal te versturen. Waar je ook weer moet oppassen voor steile afgronden en je weg moet vinden om gebieden die niet te doorgronden zijn. The Solus Project zal getoond worden bij de Microsoft Xbox demonstratie stand in hall 6. Of spelers ook zelf de gelegenheid krijgen de game daar te spelen is niet duidelijk. Dat het een mooie presentatie wordt is iets wat zeker is aangezien The Solus Project op de E3 dit jaar bij vele gamers een geslaagde voorstelling heeft gehad. De screenshot zeggen meer dan genoeg, vele survival-game gamers onder ons wachten op de lancering die gepland staat voor begin 2016.

the solus project screen2 the solus project screen4

the solus project screen4 the solus project screen1

Tags

Over: Helldon

Mijn naam is Iwan de Haan, eigenaar van intheGame en een zeer fanatieke gamer in hart en nieren. Al zolang ik kan herinneren ben ik al deel van de intheGame community. Daarvoor ook bij de grotere, betere community meegespeeld. Ook in de serieuzere, hogere gaming scene heb ik mijn knopjes mogen drukken.. Wil je meer informatie over mij weten, je kunt me dagelijks vinden bij ons op Discord!

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek