The Solus Project early access op 18 februari beschikbaar

The Solus Project

The Solus Project, een first-person-survival game, is vanaf 18 februari te koop op Steam en GOG. Het betreft een early access release die in vijf delen uitgebracht zal worden. De volledige game zal op PC en XBONE verschijnen in mei. 

The Solus Project is een van de meest geanticipeerde games van 2016 en belooft de speler een intense belevenis van isolatie toe. Het verhaal is namelijk als volgt: jouw ruimteschip crasht neer op een onbewoonde planeet en iedereen van de crew is overleden… behalve jij. Het mensenras staat op het punt uit te sterven en jullie ruimteschip was de laatste hoop om een kolonie op te zetten en het bestaan van de mensheid voort te laten leven. Je bent lichtjaren verwijderd van enig menselijk contact, maar toch doe je er alles aan om te overleven: het lot van de mensheid ligt in jouw handen!

In tegenstelling tot de meeste survival-games, is The Solus Project geen open wereld sandbox game: de game is lineair, omdat je het verhaal moet volgen dat de schrijvers voor je in petto hebben. De game biedt wel survival-elementen en grote, complexe omgevingen om te onderzoeken. De Worst vraagt zich echter wel af of de game dan echt een survival genoemd kan worden, gezien de speler gewoon een lineair verhaal volgt. Tevens is de planeet onbewoond en zijn er dus ook geen vijanden en dreigt er geen gevaar. Toch is de Worst benieuwd naar het eindproduct van de game. The Solus Project belooft in iedergeval een ogenstrelend geheel te zijn, als we deze screens moeten geloven!

The Solus Project

The Solus Project

The Solus Project

The Solus Project

De game zal op 18 februari in early access op Steam en GOG verschijnen. Deze zal echter episodisch verschijnen. In onderstaand schema lichten we dit toe:

Release 1: de eerste drie levels van de game. Ongeveer 1-2 uur van de game is dan speelbaar. Ook zijn er veel schatten en geheimen te ontdekken voor de speler.
Release 2: + levels 4, 5 en 6. Voegt ongeveer 2 uur aan gameplay toe. De voorgaande release zit bij deze release inbegrepen.
Release 3: + levels 7 en 8. Voegt wederom 2 uur toe. Inclusief voorgaande releases.
Release 4: + level 9. Voegt 1 uur aan gameplay toe. Inclusief voorgaande releases.
Release 5: de studio is nog niet zeker of er een vijfde release komt. Zo ja, dan zou dit level 10 zijn. Het einde van de game is echter pas in de volledige versie beschikbaar.

Uiteraard is er ook nog een trailer voor jullie beschikbaar:

The Solus Project verschijnt 18 februari via early access op Steam en GOG. In mei vindt de volledige release plaats voor PC en XBONE. 

 

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek