The Witcher III krijgt geen Playstation 4 Pro upgrade

The Witcher III

The Witcher III blijft een fantastisch mooie game. Op de Playstation 4, Xbox One, maar al helemaal op een high-end PC. Het zou daarom een uitgerekende kans zijn om de kracht van de nieuwe Playstation te tonen door middel van een 4K versie van The Witcher, maar helaas!

CD Projekt Red heeft onlangs zelf bevestigd dat zij zich niet zullen bezig houden met een upgrade van de game voor de nieuwe en krachtigere versie van de Playstation 4. Alhoewel de Playstation 4 Pro en The Witcher III bijna een combinatie is die onmogelijk leek te zijn, meldt de ontwikkelaar het volgende:

“Since we want to fully focus on Cyberpunk 2077 and Gwent, and converting The Witcher 3: Wild Hunt from a full HD game into a 4K one would be too much of a time and resource-consuming process, we decided not to release an edition of Wild Hunt supporting the new features of PlayStation Pro.”

Het lijkt er dus op dat CD Projekt Red haar handen vol heeft aan Gwent en Cyberpunk 2077. Dit zijn twee games die aangekondigd zijn door de studio. Gwent zal binnenkort publiek getest worden. Van Cyberpunk 2077 hebben we al enige tijd niets meer gehoord, misschien dat deze statement daar verandering in gaat brengen nu de game weer over de tong begint te rollen.

The Witcher III

Gelukkig ziet The Witcher III er ook zonder 4K upgrade er wonderschoon uit op de Playstation 4. Al had het nog mooier gekund natuurlijk. Geen Playstation 4 Pro upgrade, maar wel een Game of the Year Edition. Deze is nu verkrijgbaar voor de Playstation 4, Xbox One en PC. Deze versie bevat alle DLC en content updates tot nu toe.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek