The year of the Worm

Year of the worm

Team 17 de ontwikkelaar achter de Worms games heeft Worms WMD en Worms 4 in ontwikkeling en zal volgende week tijdens de Gamescom in Duitsland worden onthuld. Worms WMD en Worms 4 zullen beide begin 2016 worden uitgebracht, waarbij Worms 4 speciaal is ontwikkeld voor IOS-apparaten. Je kunt dus wel zeggen dat 2016 “The Year of the Worm” zal gaan worden.

Volgende week tijdens de Gamescom in Duitsland zal Team 17 officieel aankondigen dat ze “twee” nieuwe Worms games in ontwikkeling hebben. Worms WMD is momenteel in ontwikkeling voor de PC en de Xbox One het is niet bekend of er ook een PlayStation 4 versie van komt. Terwijl Worms 4 speciaal in ontwikkeling is voor IOS-apparaten. Wat de voorgaande spellen van Worms zo uniek maakte zullen ook in deze twee versies gewaarborgd worden, namelijk de grafische 2D style.  Wat wel nieuw zal zijn bij Worms WMD, en het ook gelijk enorm interessant maakt, is het feit dat je voor het eerst gebouwen kunt betreden en in voertuigen kunt gaan rijden. Of je daarna die gebouwen en wagens gewoon kunt opblazen met een “Holy Grenade” of de met je “vliegende” schaap is nog niet bekend.

Worms 4 is daarin tegen geoptimaliseerd voor IOS-apparaten en het gerucht gaat dat er ook een versie zal verschijnen voor de Android-apparaten. Verder zijn de levels, Teams en de lengte van matches dusdanig aangepast zodat je kortere speelsessies hebt. Wat ideaal is als je Worms wilt spelen terwijl je op de WC zit of even pauze hebt.

Worms WMD voor de PC en Xbox One zullen begin 2016 worden uitgebracht door Team 17. Worms 4 volgt al eerder namelijk over een paar dagen.  De Worms reeks bestaat al 21 jaar en Team 17 viert haar 25 jarig jubileum volgend jaar. Wat een mooie gelegenheid is om een van de meest geweldige games twee versies uit te brengen.  En zeg nou zelf wie heeft er geen plezier beleefd aan één of meerdere Worms games?

Tags

Over: Draadloosstroom

Hoi !

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek