@TheMovie

@TheMovie is een wekelijks terugkerend item op inthegame.nl, deze rubriek zal zoals de titel al verklapt in het teken staan van films en series. Met drie vaste wekelijkse rubrieken en een maandelijkse rubriek zullen elke week nieuwe als zowel oude films besproken worden.

 Film van de week

Mission: Impossible – Rogue Nation

The Syndicate moet uitgeschakeld worden en Ethan Hunt (Tom Cruise) is daar de geschikte persoon voor. Met zijn team aan zijn zijde begint Ethan aan de haast onmogelijke taak om deze terroristische beweging uit te schakelen.

The Syndicat is een criminele organisatie die in het leven is geroepen om het IMF, (Impossible Mission Force) waar Ethan Hunt voor werkzaam is, het werk onmogelijk te maken. Ook de 5e film van de Mission: Impossible staat gerant voor actie, spanning en een redelijk goed verhaal.

Mission :Impossible – Rogue Nation is de film van de week vanwege het feit dat de film meer dan leuk wegkijkt, het een passend gevolg in de Mission Impossible reeks is en de film ook redelijk tot goed wegkijkt zonder de eerdere films in de reeks te hebben gezien. Verder is het voor de Mission: Impossible volgers een passend vervolg binnen de serie.

Classic van de week

City of God

Misschien wel de meest ondergewaardeerde film van de laatste 20 jaar. City of God is een film die vaak over het hoofd word gezien als men praat over topfilms. Deze film is gebaseerd op stukken uit het echte leven, wat de film nog heftiger maakt.

De film gaat over 2 vrienden die in de Braziliaanse sloppenwijk City of God wonen. Vanuit een flashback naar het verleden vertelt de film het verhaal van de twee vrienden Rocket (Alexandre Rodrigues/Luis Otàvio) en Benny (Phelipe Haagensen/Michel de Souza). De een slaat de richting in van de fotografie terwijl de ander de kant van de drugs kiest.

Waarom kijken? Deze film is hard en ruig, precies zoals het leven in een slopenwijk is. De film zorg voor medeleven en tegelijk ook gemengde gevoelens. De film is realistisch op zijn eigen manier en nuanceert niet. Deze film is een toegevoegde waarde aan de IMBd top 25 en met een 21ste plaats staat de film eigenlijk nog te laag.

Wij kijken uit naar…

 Space Jam 2

Bugs Bunny en consorten komen waarschijnlijk terug op het witte doek met een vervolg op Space Jam. In de eerste film ontvoerde de Looney Tunes Michael Jordan om het op te nemen het in een basketbalwedstrijd tegen de monsters van Moron Mountain.

Jordan is inmiddels officieel gestopt, al zijn er elk jaar weer de geruchten van een comeback. Maar Jordan is gewoonweg te oud. Inmiddels is er een nieuwe held in de NBA genaamd; Lebron James. Deze speelt bij de Cleveland Caveliers en heeft in het verleden al enkele kampioenschappen voor de Miami Heat gewonnen. Nu gaat het gerucht dat deze Lebron James met Warner Bros in gesprek zou zijn voor de hoofdrol in deze film.

En we zijn wel weer toe aan een goede nieuwe Looney Tunes film, al zijn de meningen over de eerste film verdeeld. Toch moet Warner Bros oppassen, de fans zullen waarschijnlijk de old-skool stijl waarderen terwijl de technologie in 20 jaar terug verder ontwikkeld is en dus ook meer nieuwigheid zal brengen. Hier moet een goed mix tussen gevonden worden, lukt dit dan zal deze film zeker aanslaan.

Serie van de maand

Love/Hate

Deze Ierse serie laat zien hoe vier vrienden Darren, Nidge, Robbie en Tommy zich onder leiding van John Boy proberen op te werken binnen de onderwereld van Dublin. Tijdens deze zoektocht komen zij de nodige problemen en tegenslagen tegen. Op hun eigen manier proberen de hoofdrolspelers zich hier doorheen te slaan. Dit is op een realistische en meeslepende manier gebeurt, de hoofdrolspelers trekken je de serie in en laten je meevoelen met hun eigen problemen.

Met een eigen identiteit en uitstraling doet de serie denken aan de HBO serie The Wire. Een compliment naar de makers. De serie bestaat uit 6 afleveringen per seizoen, inmiddels is seizoen 5 afgelopen en over seizoen 6 is nog weinig bekend. De afleveringen duren tussen de 45 en 55 minuten.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek