Third party Nintento switch accessories aangekondigd

Nintendo Switch third party

Consumer Electronics bedrijf SnakeByte heeft een lijn aan accessories voor de Nintendo Switch en NES Classic Edition aangekondigd. Beide lijnen zullen dit jaar nog in de verkoop gaan. Voor de Switch komt o.a. er een headset met 40mm drivers voor goede cleane gaming audio. 

Daarnaast komt er een “Switch Starter Kit”. De kit bevat een carrying bag voor het gaming systeem, stereo earbuds, een poetsdoekje, screen protector, game cases en meer.

Nintendo Switch third party

Voor de NES Classic komen er ook een aantal accessories. SnakeByte komt namelijk met een power adapter. Het systeem werkt normaal via USB maar die heb je natuurlijk niet altijd bij de hand. Door de adapter kun je elk standaard stopcontact gebruiken. Daarnaast komt een verlengkabel voor de NES Classic gamepad. Veel mensen vonden de kabel te kort. Door de verlengkabel zouden er enkele meters bij komen.

Volgens SnakeByte CEO Nick Repenning heeft Nintendo een mooie traditie van het eren van het verleden. Tegelijkertijd wordt er toch nog aan vooruitgang gewerkt. Snakebyte hoopt dan ook dat spelers van alle generaties positief zullen reageren op de nieuwe Nintendo hardware. De range aan accessories moet dan ook van hoogstaande kwaliteit worden. Het is de bedoeling dat spelers zelfs op de dag van release al interesse hebben in de third party hardware.

Snakebyte hoopt daarnaast dat de goed doordachte accessories het bedrijf zullen helpen met hun groeiende markt aandeel in de gaming hardware industrie. Het bedrijf verheugt zich om binnenkort meer details te delen. Prijzen werden nog niet genoemd.

De Nintendo Switch gaat in maart al in de verkoop. Nintendo moet de prijzen, launch lineup en andere details nog aankondigen. De bedoeling is dat dit tijdens een briefing op 12 januari gebeurt. Ondertussen blijft de NES Classic moeilijk te vinden omdat deze overal uitverkocht blijft.

Ondertussen is wel bekend geworden dat de nieuwe Zelda game op launch van de console al verkrijgbaar zal zijn.

 

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek