THQ Nordic bemachtigd Koch Media voor 121 miljoen

thq nordic

Lang geleden was THQ nog één van de grootste uitgevers met titels als Saints Row en WWE in hun bezit. Alles zag er rooskleurig uit voor het bedrijf. Helaas draaide alles plotseling om en presteerde games niet zoals verwacht waardoor de uitgever haar deuren moest sluiten.

Niet zo heel lang geleden maakte het bedrijf een doorstart als Nordic Entertainment, die later THQ Nordic werd genoemd. THQ Nordic had een aantal mooie titels aan hun lijst toegevoegd en het lijkt er op dat de circel weer helemaal rond is geworden na het recente nieuws. Het bedrijf heeft namelijk een deal gesloten om uitgever Koch Media over te nemen voor 121 miljoen euro.

THQ Nordic neemt alles van Koch Media over. Alle Deep Silver titels waaronder Saints Row, Dead Island en Metro vallen nu (opnieuw) in handen van THQ.

“Koch Media has a long history of profitability despite losses incurred from some less successful game releases,” aldus CEO Lars Wingefors van THQ Nordic.

De ontwikkeling studios van Deep Silver zullen volgens THQ Nordic al minimaal vier AAA projecten opleveren waar op dit moment aan gewerkt wordt. Metro Exodus is hier één van. Daarnaast zijn er nog meer games in ontwikkeling, en staan er waarschijnlijk nog een hoop concepten klaar voor de toekomst.

De geschatte waarde van Koch Media lag op het moment van overname op 91 miljoen euro.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek