THQ Nordic kondigt Black Mirror aan voor de consoles en PC

Black Mirror

Gisteren heeft THQ Nordic een gloednieuw avontuur aangekondigd in de beroemde angstaanjagende franchise, Black Mirror

De releasedatum voor dit nieuwe avontuur is op 28 november 2017. De game komt simultaan uit voor de Xbox One, PS4 en de PC. De game wordt ontwikkeld door de studio KING Art Games, bekend van The book of Unwritten Tales, The Dwarves en The Raven. Voor de wat oudere generatie onder ons zijn jullie vast bekend met deze griezelige point and click serie. Deze serie kende zijn begin immers in 2004 met The Black Mirror, die verdere vervolgen kreeg in 2009 en 2011.

Black Mirror

Maar als jullie niet bekend zijn met deze game serie, wees dan niet ongerust. Deze nieuwe game vertelt een compleet nieuw verhaal. Naast de grafische update van de game, is de grootste verschil met de oude games, een nieuwe game element: Interactie met visuele verschijningen.

De gothic horror atmosfeer en de gestoorde psychologishe wanhoop blijft de grondpilaar van Black Mirror. De basis van de gameplay zal weer een point and click gameplay worden net zoals in de originele trilogy. Nu wordt alleen de focus gelegd op close-up onderzoek en interactie met nachtmerrie-achtige visioenen. Deze visioenen worden de plaag van de hoofdrolspeler David Gordon.

Black Mirror

De interactie met de visioenen en verschijningen zal je meer te leren geven over je verleden en je familie. De focus zal liggen op de horrors die in je hoofd kunnen afspelen in de trant van EA Poe en HP Lovecraft. Verder Zal de game ook hoge kwaliteit krijgen qua voice acting.

Mochten jullie net als ons naar Gamescon gaan dan zal er een speelbare demo aanwezig zijn. Deze kan je vinden bij de THQ Nordic Stand in Hall 8. Voor wie daar niet op kan wachten hebben we hieronder iniedergeval de trailer om alvast naar te kijken.

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek