Alle toekomstige content van Titanfall 2 zal gratis zijn

Titanfall 2

Je komt er als gamer bijna niet meer omheen. Alle grote titels hebben tegenwoordig een season pass of DLC waarvoor betaald moet worden. Titanfall 2 gaat dit echter anders doen. Op hun website plaatsten de makers van Titanfall 2 tien redenen waarom de game anders is dan andere shooters. En een van de redenen is dat al hun toekomstige content voor iedereen gratis zal zijn!

Titanfall 2 is vandaag gereleased. Op 26 Oktober werd door Respawn Entertainment het volgende getweet:

De makers laten weten dat voor Titanfall 2 alle toekomstige content voor iedere speler gratis zal zijn. De reden hierachter is dat Respawn Entertainment wilt voorkomen dat hun community verdeeld zal raken, omdat niet iedereen de DLC zou hebben. En de eerste DLC item is al aangekondigd, namelijk een remaster van de Angel City map uit de eerste Titanfall. Er zit bij de eerste DLC wel nog een voordeel voor spelers die de game gepreorderd hebben. Zij kunnen de nieuwe map namelijk drie dagen eerder spelen als deze in december gereleased zal worden.

Titanfall 2 is niet de eerste grote naam met gratis DLC. Halo 5: Guardians hanteert hetzelfde systeem. De inkomsten van Halo 5 worden voornamelijk gegenereerd uit microtransactions. Het is voor een game namelijk moeilijk om gratis DLC te creëren zonder dat er ergens inkomsten gegenereerd worden. Het productieproces van de DLC moet namelijk wel betaald worden. Titanfall 2 zal hetzelfde systeem gaan hanteren als Halo 5 en zal bijvoorbeeld ingame cosmetics verkopen. Respawn Entertainment laat weten dat zij vertrouwen hebben in de community en dat op deze manier het maken van gratis DLC mogelijk moet zijn

Tags

Over: Remco Brom

Mijn naam is Remco. Ik ben redactielid bij intheGame. Op dit moment ben ik bezig met mijn master politicologie op de universiteit. Alle overige tijd die ik heb, probeer ik zoveel mogelijk aan gamen te besteden. In de toekomst zou ik graag een game ontwerpen, die een toegevoegde waarde kan hebben voor de samenleving.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek