Toch nog hoop voor Fable Legends?

Fable Legends

Begin maart konden jullie het tragische nieuws lezen dat Fable Legends uit productie werd genomen en dat Lionhead Studios waarschijnlijk haar deuren moest gaan sluiten, samen met een andere Studio van Microsoft. Lang is het stil geweest maar nu blijkt er toch nog enigszins hoop te zijn voor de Fable Legends!

Fable Legends is nog niet helemaal dood. Als we MCV mogen geloven, althans. Zij beweren dat er drie bronnen vanuit Lionhead hebben laten weten dat er gesprekken zijn geweest rondom het toch nog verder ontwikkelen van de game. Sterker nog, Lionhead medewerkers zouden de vraag voor hun neus hebben gekregen of ze geïnteresseerd zijn om de game af te maken als een ontslagvergoeding en één bron heeft het gehad over het oppikken van de development als een onafhankelijke studio.

Microsoft is door meerdere websites benaderd met de vraag of zij hier meer over konden vertellen, maar voorlopig mogen we van Microsoft nog nergens van uit gaan.

“We aren’t sharing additional details beyond that we have ceased development on Fable Legends, and are in discussions with employees at Lionhead about our proposed closure of the studio as well.” -Microsoft

Is er werkelijk nog hoop voor Lionhead of Fable Legends? Wat zou het voor de game betekenen als het wordt opgepikt door Lionhead of een andere studio als onafhankelijke ontwikkelaar? Zou de game dan ook op de Playstation 4 kunnen verschijnen? Hopelijk ontvangen we binnenkort meer informatie over Lionhead of Fable Legends, maar dan met een officiële statement vanuit de studio zelf of vanuit Microsoft.

Eerder konden we al lezen dat Sony hulp heeft aangeboden aan Lionhead medewerkers door ze te helpen met een baan te zoeken bij verschillende Playstation Studios. Heb je toevallig toegang tot de beta van Fable Legends? Dan kun je deze nog tot 13 april spelen, daarna zullen de servers offline gaan.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek