Toch nog mods voor Skyrim en Fallout 4 op PS4

Skyrim Fallout mod support

Het leek niet meer te gaan gebeuren maar nu is het toch zo. Bethesda kondigde vandaag mod support voor Skyrim en Fallout 4 op PS4 aan. Ook de PS4 Pro zal de support krijgen. Deze features zullen deel zijn van Skyrim: Special Edition. Deze komt op 28 oktober uit. De support voor native 4k rendering zal in november verschijnen.

Het laatste wat bekend werd over de mods voor beide titels op de console was dat Todd Howard een deal met Microsoft voor de Xbox en met Sony voor de PS4 aan het maken was. In een recent interview werd duidelijk dat de deal misschien al rond is. De mod support komt echter met voorwaarden. Het zal niet mogelijk zijn om externe PS4 assets te gebruiken in combinatie met mods. Het zal alleen mogelijk zijn om dat wat bij de game zelf zit te gebruiken. Zoals gebruikelijk volgens Bethesda. Na maanden van uitstellen gaf Bethesda toe dat Sony de mod support aan het tegenwerken was. Mods zijn op de Xbox One en PC namelijk al beschikbaar.

Skyrim fallout mod support

Bethesda gaf toe dat Sony destijds geen goedkeuring voor de mods gaf. Bethesda wou spelers de mogelijkheid geven om alles te kunnen doen met mods. Sony stemde hier niet mee in. Bethesda heeft eerder uitgedrukt ontzetten teleurgesteld te zijn met die beslissing vanwege alle tijd en moeite die in het project is gegaan. Die tijd en moeite lijkt het nu allemaal waard te zijn geweest.

Voor Bethesda is modding een belangrijk onderdeel van hun games. De afgelopen 10 jaar al zelfs. Dit hoopt het bedrijf voort te zetten op welk platform dan ook. Skyrim zal als eerste aan de beurt zijn. Fallout 4 zal volgen wanneer het werk en de updates aan Skyrim voltooid zijn. De verwachtingen zijn dat Fallout 4 volop gebruik zal maken van de 4k features van de PS4 Pro met verbeterde lighting en graphics.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek