Square Enix zet Hitman ontwikkelaar IO Interactive op de markt

Hitman

De ontwikkelaars van de beroemde Hitman-reeks IO Interactive zal moeten gaan zoeken naar een nieuwe uitgever, Square Enix, de huidige uitgever die nog een aandeel bezit van het bedrijf heeft hun partnerschap opgezegd.

De aanleiding tot het opzeggen van hun partnerschap komt door de jaarcijfers die onlangs zijn gepresenteerd door Square Enix. Het bedrijf heeft een omzet kunnen boeken van ongeveer 2 miljard euro waarvan de winstmarge op zo’n 252 miljoen staat.
Investeerders onder de bedrijven hebben bekendgemaakt dat er maar liefst 42 miljoen verlies is gemaakt door de relatie met IO Interactive. Als reactie hierop wilt Square Enix zich meer gaan focussen op hun hoofd franchises en studio’s.

Statement van Square Enix:

“To maximize player satisfaction as well as market potential going forward, we are focusing our resources and energies on key franchises and studios”

Zoals het staat in de statement. Als resultaat heeft het bedrijf helaas besloten om handelingen met IO Interactive, een volledige Deense corporatie te beëindigen ingaande vanaf 31 maart 2017.

Dit gezegd zijn de verliezen niet alleen te danken aan het opbreken met IO interactive, maar ook omdat er een stop gezet wordt aan de productie van alle gaande projecten. Square Enix heeft laten weten dat er discussies en onderhandelingen plaatsvinden met potentiele investeerders voor het kopen van IO Interactive.

“Whilst there can be no guarantees that the negotiations will be concluded successfully, they are being explored since this is in the best interests of our shareholders, the studio and the industry as a whole.”

De toekomst voor IO Interactive blijft momenteel onzeker, indien er geen nieuwe investeerders gevonden worden kan de studio gesloten worden of zijn werknemers gaan overdragen. Verder staat ook niet vast of bij de verkoop van de studio de IP’s zijn inbegrepen.

Desondanks de moeilijke tijden die IO interactive momenteel tegemoet gaat, zal het bedrijf zich verder focussen op het ontwikkelen van games.

Tags

Over: Rowdy Leers

Mijn naam is Rowdy. Ik ben een fanatiek redactielid van intheGame.nl en sta altijd klaar om met iemand een gamepje te spelen. Mijn game avonturen zijn begonnen op de gameboy en sega en ben sinds mijn 3e levensjaar mijn toekomst al verloren.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek