Alle toekomstige Microsoft games ook op PC

Alle games van Microsoft die nog ergens in de toekomst uit gaan komen zullen stuk voor stuk support worden door Xbox Play over de gehele wereld. Dit betekent dat deze games niet alleen op je Xbox One te spelen zullen zijn, maar ook op jouw computer.

Voor velen is dit waarschijnlijk niet zo’n grote verassing aangezien de geruchten er al waren. Maar Microsoft heeft het in een blogpost nu eindelijk officieel bekend gemaakt. Het idee is dat je de Xbox One versie koopt en je de PC versie dan gratis erbij krijgt en het werkt zo ook vice versa.

Microsoft Xbox One Tablet

De vooruitgang die je maakt zal zowel op je console als op je PC versie opgeslagen worden zodat je op beide partijen kunt doorspelen waar jij op dat moment jouw save had staan. Achievements zullen ook cross-platform zijn voor alle games. En alsof dit nog niet genoeg was, heeft de Xbox eindbaas Phil Spencer bekend gemaakt dat Microsoft ook weer games gaat maken die via Steam te koop en te spelen zullen zijn.

”Every new title published from Microsoft Studios will support Xbox Play anywhere and will be easily accessible in the Windows Store.”

Toekomst

De cross-play feature zal in september dit jaar van start gaan met de launch van Mega Man’s designer Keiji Inafune’s ReCore. Games die in 2016 uit zijn gekomen en mee doen met deze feature zijn bijvoorbeeld Forza Horizon 3 (27 september) en Gears of War 4 (11 oktober).

Microsoft ReCore Xbox PC

Fans van bijvoorbeeld Halo zullen ook blij worden met het feit dat Halo 6 dus ook naar de PC gaat komen. Halo 6, of hoe het ook gaat heten, zal volgens de developer Frank O’Connor eindelijk een split-screen optie gaan krijgen. Dit was een grote blowback bij Halo 5: Guardians, omdat dit deel deze functie nog niet had. Maar nu Halo 6 naar de PC gaat komen zou het raar zijn als ze niet voor de Xbox dan nog een stapje erbovenop doen.

Wat vind jij van deze actie van Microsoft? Laat het ons weten in de reacties hier beneden! Wij zijn benieuwd naar jouw mening!

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek