Tomb Raider 4K: Playstation 4 Pro VS Maxed out PC screenshot

Rise of the tomb Raider 4K

We gaan verder met vergelijken. Appels en Peren? Misschien wel, misschien ook niet. Dit maal zien we beelden uit Rise of the Tomb Raider. Nadat het een timed exclusive is geweest voor Microsoft, gaat de game ook verschijnen voor de Playstation 4. 

Omdat we ons toch afvragen hoe deze game er dan wel niet gaat uitzien op de Playstation 4 Pro hebben we een screenshot genomen van zowel de game op de PC, als op de Playstation 4 Pro. De PC draait de game op maximale settings + 4K. De Playstation 4 draait de game op 4k upres (soort van simulatie).

Tomb Raider 4k

Bron: NeoGaf

Er zitten wel degelijk verschillen tussen de twee afbeeldingen, maar toch ziet het er vrij indrukwekkend uit voor een console (links).

Gelukkig hebben we ook de originele afbeeldingen gevonden zodat je deze zelf even naast elkaar kunt leggen om ze te vergelijken.

Playstation 4 Pro

Playstation 4 Pro

PC 4K

Maxed out PC

Je kunt op de afbeeldingen klikken om ze vergroten. Dan zie je het verschil nog wat beter. Het grootste verschil is dat de PC diepere kleuren gebruikt waardoor het effect van de lichtstick beter naar voren komt. Verder zie je dat de Playstation screenshot iets waziger lijkt te zijn dan die op van de PC versie (duidelijk te zien in Lara’s gezicht).

Wat vind jij van deze beelden? Een mooie stap vooruit voor console gaming? Na het zien van deze beelden zijn wij benieuwd wat de volgende generatie ons gaat bieden over een X aantal jaar. Wie weet komen de consoles ooit wel op één lijn te liggen met high-end PC’s.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek