SPONSORS

PARTNERS

intheGame Kinguin Deals

Armin van Buuren – Sunny Days

Wolfenstein II: The New Colossus – Roswell Mission

Tool om Windows 10-update te forceren

Windows 10

Microsoft heeft een tool online gezet, waarmee gebruikers, als ze dat willen handmatig het benodigde iso-bestand kunnen downloaden en installeren. De update naar Windows 10 is het eerste jaar kosteloos voor gebruikers van Windows 7 en Windows 8.1.

Veel gebruikers in de Benelux lijken de update nog niet te hebben gehad ondanks dat ze die hebben ‘gereserveerd’, maar via de tool op de site van Microsoft kunnen gebruikers de setup starten en de iso op de achtergrond downloaden en daarna op elk moment installeren. Het gaat om een iso-bestand met een grootte van 3GB. Vanuit de tool hebben gebruikers de keuze de pc direct te updaten of een usb-stick klaar te maken voor gebruik in een andere pc.

Microsoft heeft Windows 10 afgelopen woensdag uitgebracht. De nieuwste versie van het desktop-besturingssysteem is de eerste variant die Microsoft kosteloos aanbiedt aan gebruikers van eerdere versies zoals Windows 7 en 8.1. In de nieuwe versie brengt Microsoft onder meer het Start-menu terug, daarnaast heeft de Amerikaanse software gigant zijn oudere browser Internet Explorer vervangen door Edge en zit spraakassistent Microsoft Cortana in het besturingssysteem. Bovendien zijn updates voor thuisgebruikers niet langer optioneel: Windows installeert ze automatisch na een bepaalde periode, waardoor alle gebruikers beveiligingsupdates zouden moeten binnenkrijgen. Zo is het voor de eindgebruikers een manier om minder administratie te hebben met het gebruik van Windows 10. Ik ben gister al overgegaan naar de nieuwe Windows, echter niet zonder slag of stoot. Een aantal van mijn stuurprogramma’s bleven hangen. Maar na mijzelf er een beetje in verdiept te hebben is de oplossing altijd weer opnieuw installeren van de stuurprogramma’s die niet helemaal lekker met de upgrade overgegaan zijn. Bij mij is ook de reservering goed verlopen, evenals de installatie zelf was binnen een klein uurtje geregeld. Mijn eerste indruk van Windows 10 is dat het er qua design en functionaliteit goed uitziet.

Wil jij gebruikmaken van deze tool, dan kun je deze hier downloaden.

Gerelateerde berichten

Tags

Over: Helldon

Mijn naam is Iwan de Haan, eigenaar van intheGame en een zeer fanatieke gamer in hart en nieren. Al zolang ik kan herinneren ben ik al deel van de intheGame community. Daarvoor ook bij de grotere, betere community meegespeeld. Ook in de serieuzere, hogere gaming scene heb ik mijn knopjes mogen drukken.. Wil je meer informatie over mij weten, je kunt me dagelijks vinden bij ons op Discord!

Dit vind je misschien ook leuk...

 • New Deep House

  Hier staat Windows 10 er ook op al, al staat deze nog niet op mijn Windows 7 machine, wat eigenlijk mijn gaming PC is, ik weet namelijk niet of mijn oudere games nog steeds speelbaar zijn. Al zal er qau basis (DOS) niet veel veranderd zijn sinds Win 7.

  • Moet eerlijk zeggen dat Windows 10 ten opzichten van Windows 8.1 aanzienlijk sneller is. Het opstarten en afsluiten sowieso. Ook starten van programma’s en apps werken iets sneller in mij optiek.

   • Toen ik nog de Technical Preview geïnstalleerd had van windows 10 merkte ik ook al verschil met opstarten. Met mijn UEFI BIOS ingesteld op fast-boot die speciaal voor windows 8 / 8.1 / 10 is ontworpen icm een SSD (zonder werkt t niet) was mijn totale boottime 25 seconden (kale windows versie wel)

    Daarbij merkte ik al verschil in het opstarten en openen van diverse apps en programma’s, ook met win10 TP volledig operationeel zoals mijn Windows 8.1 install momenteel.

    • Tot nu toe loopt het redelijk hier. Buiten de herinstallatie van de Nvidia en Creative stuurprogramma. Maar ook dat was vrij snel opgelost, klein uurtje en alles werkte weer zoals het hoort. Battlefield 4 geeft ook geen problemen.

     Je weet natuurlijk niet wat je nog tegenkomt, heb nog genoeg stuurprogramma’s die niet zijn ge-update naar Windows 10.

   • KAMIKAZE_BE

    Nog sneller opstarten? nice

 • Ik wacht nog even, Windows 7 draait hier nog prima dus er voelt zeker geen drang om te upgraden.

 • Wat me opvalt is dat het opstarten sneller lijkt te gaan. Heb alleen nog probleem met de Sims wil op een of andere manier alleen nog maar op LOW spelen…..

  • Sommige programma’s en games moet je opnieuw installeren om de functionaliteit van Windows 10 optimaal te kunnen gebruiken. Vind het zelf ook klote als ik dat moet doen maar het is gewoon niet anders. Hopen dat er snel meerdere Windows 10 updates komen voor programma’s,heb er nog zat die ge-update moeten worden.

 • Geprobeerd met de tool maar helaas niet gelukt vanwege een beschermde partitie.

 • Darkness

  Had em gisteren ook al binnen gehaald, aantal dingen werkte niet meer, miste wat dll files. maar dat is ondertussen alweer opgelost. Het beste van heel Win10 is dat we nu zelf de Master Chief zijn.

 • KAMIKAZE_BE

  Updaten kan dus niet zonder legale versie 🙁

Advertentie

Deze maand

Spring naar werkbalk