Tool om Windows 10-update te forceren

Windows 10

Microsoft heeft een tool online gezet, waarmee gebruikers, als ze dat willen handmatig het benodigde iso-bestand kunnen downloaden en installeren. De update naar Windows 10 is het eerste jaar kosteloos voor gebruikers van Windows 7 en Windows 8.1.

Veel gebruikers in de Benelux lijken de update nog niet te hebben gehad ondanks dat ze die hebben ‘gereserveerd’, maar via de tool op de site van Microsoft kunnen gebruikers de setup starten en de iso op de achtergrond downloaden en daarna op elk moment installeren. Het gaat om een iso-bestand met een grootte van 3GB. Vanuit de tool hebben gebruikers de keuze de pc direct te updaten of een usb-stick klaar te maken voor gebruik in een andere pc.

Microsoft heeft Windows 10 afgelopen woensdag uitgebracht. De nieuwste versie van het desktop-besturingssysteem is de eerste variant die Microsoft kosteloos aanbiedt aan gebruikers van eerdere versies zoals Windows 7 en 8.1. In de nieuwe versie brengt Microsoft onder meer het Start-menu terug, daarnaast heeft de Amerikaanse software gigant zijn oudere browser Internet Explorer vervangen door Edge en zit spraakassistent Microsoft Cortana in het besturingssysteem. Bovendien zijn updates voor thuisgebruikers niet langer optioneel: Windows installeert ze automatisch na een bepaalde periode, waardoor alle gebruikers beveiligingsupdates zouden moeten binnenkrijgen. Zo is het voor de eindgebruikers een manier om minder administratie te hebben met het gebruik van Windows 10. Ik ben gister al overgegaan naar de nieuwe Windows, echter niet zonder slag of stoot. Een aantal van mijn stuurprogramma’s bleven hangen. Maar na mijzelf er een beetje in verdiept te hebben is de oplossing altijd weer opnieuw installeren van de stuurprogramma’s die niet helemaal lekker met de upgrade overgegaan zijn. Bij mij is ook de reservering goed verlopen, evenals de installatie zelf was binnen een klein uurtje geregeld. Mijn eerste indruk van Windows 10 is dat het er qua design en functionaliteit goed uitziet.

Wil jij gebruikmaken van deze tool, dan kun je deze hier downloaden.

Tags

Over: Helldon

Mijn naam is Iwan de Haan, eigenaar van intheGame en een zeer fanatieke gamer in hart en nieren. Al zolang ik kan herinneren ben ik al deel van de intheGame community. Daarvoor ook bij de grotere, betere community meegespeeld. Ook in de serieuzere, hogere gaming scene heb ik mijn knopjes mogen drukken.. Wil je meer informatie over mij weten, je kunt me dagelijks vinden bij ons op Discord!

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek