Torment game uitgesteld naar 2017

Torment uitgesteld 2017

Torment: Tides of Numenera is wederom uitgesteld. De PC game werd eigenlijk in 2015 verwacht maar werd toen al uitgesteld naar 2016. De game wordt nu in 2017 verwacht. In een Kickstarter update legde developer inXile uit dat de game wanneer het op content aankomt praktisch compleet is. De game is dus al speelbaar van begin tot eind.

Toch is de game uitgesteld. De developer legt uit dat er nog genoeg werk klaar ligt voor de studio. Zo wordt er extra artwork gemaakt en komen er nog meer quests. De game zal ook nog wat opgeschoond worden. De developer zegt een goede kwaliteit te willen garanderen. Torment: Tides of Numenara zal dus in het eerste kwartaal van 2017 uit komen. In een blog post werd duidelijk dat de Torment game zo’n 1 miljoen woorden bevat. De lokalisatie van de game zal dus ontzettend duur zijn en veel werk vereisen. InXile zegt daarom te gaan samenwerken met een publisher. De naam van de publisher werd niet genoemd. Wel beloven ze binnenkort meer te vertellen.

Torment uitgesteld 2017

Daarnaast legt de developer uit de game te kunnen af raffelen om deze in november uit te krijgen maar dat dit proces ten koste van de kwaliteit en lokalisatie zou gaan. Volgens de developer is de frustratie van het wachten een bekend gevoel en is het uitstellen van een game nooit een makkelijke keuze. Het is en blijft echter het doel van de developer om een meesterwerk te produceren. De developer verklaart zich de release en uitstelling van Baldur’s Gate 1 goed te herinneren. Ook dit was frustrerent maar bleek uiteindelijk de moeite waard. Om spelers tegemoet te komen en backers te bedanken voor hun steun zal de beta van Torment: Tides of Numenera voor alle Kickstarter backers beschikbaar zijn. De beta was voorheen alleen toegankelijk voor spelers die een groter bedrag hadden geschonken.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek