Total Annihilation vanaf nu beschikbaar op Steam

Wargaming heeft aangekondigd dat hun legendarische sci-fi RTS Total Annihilation vanaf nu beschikbaar is op Steam. Voor maar €3,49 kan je je wagen aan de baanbrekende RTS, die oorspronkelijk in 1997 uitkwam. Mocht je dat toen gemist hebben, dan heb je nu, 18 jaar later, opnieuw de kans om deze klassieker te spelen!

Total Annihilation is onder leiding van gamedesigner Chris Taylor door Cavedog Entertainment ontwikkeld. Taylor is ook verantwoordelijk geweest voor onder andere de Dungeon Siege-series en Supreme Commander en werkt op het moment aan een RTS genaamd Kings and Castles, die op het moment in de wacht staat.

Total_Annihilation_Coverart
De originele cover-art uit 1997

Total Annihilation is de eerste game die beschikt over 3D- terrein en elementen. De solo-campaign is gevuld met boeiende en uitdagende missies, waar je uren kwijt aan zult zijn. De game laat de speler kennismaken met een futuristische wereld, die overheerst wordt door een groep genaamd “The Core”. De technologische en economische ontwikkelingen van The Core zorgen ervoor dat de inwoners van de Melkweg in vrede en voorspoed naast elkaar kunnen leven. Echter, de harmonie wordt verstoord door een doorbraak in de techniek die ervoor zorgt dat normale mensen onsterfelijk worden door hun bewustzijn in het lichaam van een robot te plaatsen. The Core dringt elke Melkweg inwoner op tot het ondergaan van deze procedure, maar zoals gebruikelijk is niet iedereen het daar mee eens. “The Arm”, een groep rebellen uit een verre hoek van de Melkweg, weigert hun menselijke lichaam te verlaten voor het lichaam van een machine. Een oorlog van 4000 jaar volgt, met aan jou de uitslag: wie domineert uiteindelijk de Melkweg?

De game won in 1997 ruim 58 awards,  met onder andere Game of the Year, RTS of the Year en Best War Game 1997 en kan dus oprecht een klassieker genoemd worden!

 

Zoek je nog een mooi kerstcadeau? Of voel je je een beetje nostalgisch, na het lezen van dit nieuwsbericht? Koop de game dan hier! Tot en met 25 december is de game te koop voor maar €3,49: daarna betaal je €4,99.

 

Total Annihilation is beschikbaar voor Windows PC en MAC OS.

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek