Trackmania Turbo in VR

We kennen Ubisoft natuurlijk allemaal van Assassin’s Creed, Watch_Dogs, Far Cry en de Tom Clancy series, maar ook Trackmania Turbo bevind zich onder de vleugels van het moederschip. Deze arcade racegame is ontwikkeld door Nadeo. Momenteel is de update naar de Virtual Reality versie en die is gratis.

Trackmania Turbo is een easy-to-learn hard-to-master race spel, wat gedreven is op time-attack gameplay. Het is de bedoeling dat je een zo’n snel mogelijke tijd neer zet op elke map, voor anderen om te verbeteren. Het spel draait om een spannende combinatie van fantasie auto’s en een gigantische banen, gericht op het streven van een perfecte run. Trackmania Turbo bestaat uit honderden tracks, maar de VR versie heeft 40 exclusieve tracks in 4 verschillende omgevingen (International Stadium, Valley Down & Dirty, Rollercoaster Lagoon en Canyon Grand Drift).

De vraag is of je in staat bent om op deze extreem intense snelle game grip te krijgen. Je gaat loopings en wall-rides op een heel unieke manier ervaren. De VR versie is met name gericht op de spelers die al over het spel beschikken. Maar voor beginners is er ook een vier-tracks demo versie beschikbaar voor de PlayStation 4 en PC. Nadeo en Ubisoft zorgen er ook voor dat Trackmania Turbo beschikbaar wordt voor de PlayStation Pro.

Naast Trackmania Turbo is het ook mogelijk om Eagle Flight in VR te gaan spelen. In Eagle Flight – eerder al uitgebracht voor de Oculus Rift – verken je Parijs vanuit de lucht. In de multiplayer kan je al vliegend de strijd aangaan met vrienden. Ook biedt de game een singleplayer mode. Snelheid en zo goed mogelijk manoeuvreren dwars door de Franse hoofdstad is daarbij key. Op 20 december komt de game tot slot ook nog naar de HTC Vive.

Speel jij al in Virtual Reality? En welke games speel je zoal?

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek