Trading nu echt onderweg naar Pokémon GO

ho-oh pokemon go niantic

Trading is een feature waar spelers nu al bijna twee jaar op wachten. Niantic laat weten dat de tijd er bijna op zit, want trading komt nu echt naar Pokémon Go. Helaas zal het niet zo heel erg eenvoudig zijn om jouw legendaries te delen met jouw vrienden.

Niantic bevestigde eerder al de komst van trading naar Pokémon Go, maar daar bleef het bij. Tijdens E3 heeft het bedrijf laten weten dat Trading wordt toegevoegd vóór 14 juli. 14 juli begint het Pokémon GO fest in Chicago en Niantic heeft verteld dat spelers nog voor het evenement kunnen ruilen met elkaar.

Aangezien het verzamelen van Pokémon in de smartphone app soms best wel veel moeite kost. Denk bijvoorbeeld aan shiny, region exclusive en raid/legendary Pokémon, wilde Niantic het traden niet zo voor de hand liggend maken. Daarom zal traden worden toegevoegd door middel van een friend-system. Je zult dus eindelijk vrienden kunnen maken en toevoegen in Pokémon GO.

Pokémon Go friends

Je kunt vrienden toevoegen door een lange unieke code te sturen naar een vriend. Als hij/zij deze toevoegt zullen jullie vrienden zijn in Pokémon Go. Als vrienden zal je verschillende bonussen vrij spelen naarmate je friendship level. Denk hierbij aan bonussen tijdens raids zoals extra premier balls. Daarnaast zal je korting krijgen als je ruilt met je vrienden. Pokémon ruilen gaat namelijk stardust kosten.

Nu denk je misschien: “Ach ik heb stardust genoeg.” Misschien wel, maar denk er om dat het traden van bijvoorbeeld een region exclusive, shiny of legendary tot wel één miljoen stardust kan kosten. En deze stardust prijs geldt voor beide spelers! Gelijkwaardige legendary trades zullen acceptabele prijzen bevatten zoals 40.000 stardust. Daarnaast kan je alleen maar in persoon traden en niet online. Alle stats van de Pokémon worden willekeurig na een trade. De CP, blijft gelijk, maar de IV zal willekeurig zijn. Perfecte IV’s traden werkt dus niet. Indien je friendship level hoger is, zullen de base stats ook hoger zijn van de geruilde Pokémon.

De reden voor al deze restricties is het voorkomen van een zwarte markt waarbij je bijvoorbeeld een 100% IV Shiny Magikarp kan kopen voor 200 euro. Het is daarbij enkel mogelijk om een maal per dag een “Special trade” uit te voeren. Special trades zijn de volgende:

  • Legendary
  • Shiny
  • Region Exclusive

Bekijk hier beneden een voorbeeld van verschillende trades. Opmerkelijk is dat het ruilen van standaard Pokémon niet veel stardust kost, maar het ruilen van een legendarische Pokémon tot hoge kosten kan oplopen tenzij je “best friends” bent. Het maken van best friends kost echter maanden tijd.

trading pogo

pogo friends

Kijk jij uit om samen met jouw vrienden te ruilen?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek