Transgender discriminatie rechtzaak voor Valve

Valve transgender rechtszaak

Het welbekende video game bedrijf Valve staat voor hete vuren nu ze aangeklaagd worden voor meer dan 3 miljoen dollar door een voormalig werknemer. De vrouw beweerde dat haar supervisor haar niet aansprak met “zij”of “haar” maar juist met een beledigend overkomend “het”. De vrouw was namelijk een geslachtsverandering ondergaan.

Polygon kreeg de papieren van de rechtzaak in handen. Deze werd in april al ingediend. De vrouw beweerde last te hebben van het gedrag van Valve personeel en beweerde dat ze daardoor in een ongeschikte en onplezierige werkomgeving moest werken. Valve kwam in mei met een counter en ontkende elke beschuldiging van discriminatie en ongepast gedrag. Valve hoopt dan ook dat de zaak wordt verworpen.

De vrouw werkte als vertaler voor Valve. In 2012 vroeg ze om herplaatst te worden naar Los Angeles omdat haar doktoren daar zaten. Het herstel van de vrouw zou daardoor makkelijker worden. Een voorwaarde van haar verzoek was dat ze een verandering in job status kreeg. Ze zou voortaan willen werken als independent contractor. De vrouw werd niet veel later na het indienen van de rechtszaak ontslagen. Ze had namelijk naar de human resources department van Valve geschreven over haar zorgen over hoe het bedrijf gebruik zou maken van onbetaalde vertalers. Sommige van deze vertalers zouden erg jong zijn. Waarom zij zou zijn ontslagen? Een alinea in het verzoek tot een rechtszaak beweert dat de vrouw zou zijn ontslagen vanwege haar klachten over een vijandige werkomgeving, illegale praktijken en haar status als transgender.

Valve transgender rechtszaak

Valve zou haar tegemoet gekomen zijn totdat haar supervisor neerbuigend en discriminerend gedrag toonde. Het gebruik van de term “het” is zeer kwetsend en beledigend voor de transgender bevolking. Valve, in de counter, ontkent alle claims en stelt dat de voormalig medewerker niet is geschaad in haar rechten of financiën. De voormalig medewerker vraagt 1 miljoen dollar voor alle schade, speciale schade en verlies van inkomsten. Daarnaast eist ze 150 duizend dollar voor het loon dat ze niet zou hebben gekregen. Daar bij komen weer andere schadevergoedingen, die door de rechter bepaald zullen moeten worden.

De rechtszaak zal voor een jury gehouden worden.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek