Turok Remasters onderweg naar Xbox One

turok remaster nightdive studios

Het jagen op dieren in games is weer een trend. Monster Hunter heeft vorige maand een comeback gemaakt, nu is het de beurt van de oude game serie Turok. Twee remasters van de series staan binnenkort klaar.

Als Monster Hunter je iets te realistisch wordt, is het misschien tijd om naar een oudere titel te gaan kijken. Deze bevat voornamelijk grote reptielen. Natuurlijk hebben we het dan over de Turok series. Niet één maar zelfs twee titels zullen in Maart een verschijning maken op de Xbox Live Marketplace.

We hebben het over Turok: Dinosaur Hunter (uitgekomen in 1997) en Turok 2: Seeds of Evil (uitgekomen in 1998).

Een klein beetje back story

Turok: Dinosaur Hunter was oorspronkelijk uitgekomen als een titel voor de Nintendo 64 en Windows PC. De game was gebaseerd op de stripboeken serie. Acclaim Comics heeft deze game toen uitgegeven. Spelers namen een rol aan van de avonturier Turok die op een zoektocht was naar stukken van een Chronoscepter. Natuurlijk komt hij verschillende Dinosauriërs tegen waar hij een gevecht mee aangaat.

Het vervolg, Turok 2: Seeds of Evil, was ook een Nintendo 64 titel. De game kreeg later ook een port naar Windows en de Game Boy Color. Zoals het voorgaande deel was dit ook een dino-slachtende First Person Shooter met zes verschillende levels en variërende missies. Deze game had voor het eerst multiplayer gekregen met dit deel.

De remasters

De remasters die op 2 Maart 2018 uitkomen, komen van Nightdive Studios af. Dezelfde studio die ook System Shock geremastered heeft. Echter is dit niet de eerste keer dat games uit de Turok series geremastered zijn. In 2015 heeft Nightdive deze titels al eens uitgegeven voor de PC. Verbeterde graphics en gameplay waren de voornaamste aspecten die er nieuw bij kwamen.

Omdat deze games al eens door dezelfde studio zijn uitgegeven, weet men echter niet wat men kan verwachten; gaat de studio dezelfde games uitgeven voor consoles of hebben zij een nieuwe poging gedaan tot het remasteren van deze games? Op deze vraag zullen wij binnenkort antwoord krijgen zodra de games op de Xbox Live Marketplace verschijnen.

Tags

Over: Joel Lemmrich

Het is de jongen Nephilim van het internet. Ook bekend als HBO drop out omdat ik dedicated aan gamen ben. Streamen is een nieuw ding waar ik mee bezig probeer te zijn maar dat gaat moeilijk in deze harde wereld. See you online.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek