De tweede faction rally van Destiny 2 komt eraan

Destiny 2 Faction Rally

Bungie heeft in This Week at Bungie de tweede faction rally van Destiny 2 aangekondigd. Van 7 tot en met 13 november is het weer mogelijk om je bij een faction aan te sluiten en te grinden voor gear. De tweede faction rally bevat andere wapens dan de eerste faction rally.

Op het Reddit forum van Destiny 2 vroegen sommigen zich al af of er voor PC-spelers nog een faction rally zou komen voor het begin van seizoen 2. Bungie heeft gisteren aangekondigd dat PC-spelers geen content zullen missen en alsnog de mogelijkheid zullen hebben om de faction gear van seizoen 1 op te pikken. Er komt namelijk van 7 tot en met 13 november een nieuwe faction rally. Het concept is hetzelfde als de eerste faction rally op de console. Aan het begin moet je op elk karakter je aansluiten bij een van de 3 factions: Dead Orbit, Future War cult of New Monarchy. Nadat je hebt gekozen voor een van de factions, zul je faction tokens ontvangen bij het uitvoeren van verschillende activiteiten in Destiny 2. Voorbeelden hiervan zijn strikes en lost sectors. Deze tokens kun je inwisselen bij de faction vendor voor gear.

Aan het eind van de faction rally wordt door Bungie gekeken bij welke faction de meeste gear packages zijn opgehaald. De faction die bovenaan staat wint de faction rally en het specifieke wapen van die faction wordt dan verkocht. De spelers die zich hebben aangesloten bij de betreffende faction kunnen het wapen kopen voor 1000 glimmer en anders kost het je 50.000 glimmer. Een tip is om op elk karakter een andere faction te kiezen, zodat je nooit 50.000 glimmer hoeft te betalen. Het wapen dat beschikbaar wordt als die specifieke faction wint, is een zwaard voor New Monarchy, een fusion rifle voor Future War Cult en een grenade launcher voor Dead Orbit.

Een aantal veranderingen

Er zijn wel wat veranderingen gemaakt aan de hoeveelheid tokens, die elke activiteit in Destiny oplevert. De gedachte hierachter is dat het minder aantrekkelijk moet zijn om alleen maar Public Events te farmen. De veranderingen zijn:

  • Strikes now reward faction tokens at a range of 5 to 9 faction tokens per completion (up from 3 to 7)
    • Nightfall now rewards 10 to 18 faction tokens on first completion per character
  • Completing Heroic Public Events now rewards 5 faction tokens (down from 8)
  • Destroying enemy resources no longer rewards faction tokens
    • Opening Lost Sector Chests now rewards 3 faction tokens for each fireteam member

Tags

Over: Remco Brom

Mijn naam is Remco. Ik ben redactielid bij intheGame. Op dit moment ben ik bezig met mijn master politicologie op de universiteit. Alle overige tijd die ik heb, probeer ik zoveel mogelijk aan gamen te besteden. In de toekomst zou ik graag een game ontwerpen, die een toegevoegde waarde kan hebben voor de samenleving.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek