Twitch-pestkop krijgt 50.000 dollar niet terug

Twitch
Tip Donaldson van NoSleepTV behoorde ook tot de slachtoffers

Een achttienjarige internettrol op livestreamsite Twitch zal zijn gedoneerde 50.000 dollar (omgerekend zo’n 44.000 euro) niet terugkrijgen van streamers, nadat hij ze probeerde voor de gek te houden.

twitch

Tip Donaldson van NoSleepTV behoorde ook tot de slachtoffers. Afbeelding: LiveStreamFails

De trol doneerde grote bedragen aan gamers die live games op Twitch speelden, aldus Motherboard.

Twitch streamer Lea “LegendaryLea” Mei is geen onbekende voor PayPal-donaties die ze krijgt tijdens haar streams van populaire video games, maar zelfs zij moest afgelopen januari even de stream pauzeren wanneer iemand met de naam iNexus_Ninja $250 doneerde tijdens een Hearthstone sessie. En daarna nog eens $250 meer. “What in the dickens are you doing to me?” zei ze terwijl iNexus_Ninja donaties deed van $750. Binnen korte tijd waren de donaties is gestegen tot een totaal van $11.500, tot het punt dat Lea alle schijn van spelen had verlaten en door haar kamer stond te dansen.

Lea was er blij mee, want zo kon ze onder andere haar studie schulden afbetalen of zich een andere levensstijl gaan gebruiken. iNexus_Ninja deed gelijke processen bij andere streamers zoals NoSleepTV, Sodapoppin en Dizzykitten, waarmee hij in totaal zo’n $50.000 had betaald.

iNexus_Ninja was van plan om een maand te wachten en de transacties via PayPal te annuleren. Tegen die tijd dat hij dat wilde doen, zouden de streamers een al een gedeelte van dat bedrag gebruikt kunnen hebben waar ze dus mee in de problemen konden komen. Echter weigerde Paypal het geld terug te geven, omdat dit bij donaties niet volgens de algemene voorwaarden mogelijk is. Volgens een inmiddels verwijderde tweet gebruikte de pestkop de creditkaarten van zijn ouders om het bedrag van 50.000 dollar te doneren.

Tags

Over: ThermoFles

Is een diehard gamer van de ochtend tot de avond en gaat geen game uit de weg. Buiten het gamen om is hij een liefhebbende vader van een dochter van 2,5 en een zoon van 5. Daarnaast heeft hij nog een sport die 'vrouw' heet waar hij ook elke dag mee in de weer gaat. Tijdens het gamen tikt hij graag een paar zinnetjes weg op onze website.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek