Ubisoft CEO prijst Nintendo NX

Nintendo heeft zelf nog niet veel losgelaten over de tot nu toe maar mysterieuze NX console. Ubisoft CEO Yves Guillemot heeft echter enkele uitspraken gedaan over de console. De NX zou makkelijk in gebruik zijn en een geheel nieuwe ervaring bieden dan die we gewend zijn. Vooral de interface zou erg aantrekkelijk zijn. 

Nintendo heeft iets gemaakt dat een totaal nieuwe ervaring biedt. Daarnaast zou het bedrijf weer met een console komen die aangepast is voor wat mensen willen. Dat is wat mooi is aan Nintendo aldus de Ubisoft CEO. Het blijkt duidelijk te zijn dat Nintendo heeft geleerd van de fouten die gemaakt zijn gedurende de lifespan van de Wii U. Volgens Guillemot een normaal proces. Publishers moeten kunnen leren van acties en fouten. Aan de hand daarvan kunnen ze met iets nieuws en beters komen. Dat zou hier het geval zijn als we Guillemot moeten geloven.

Nintendo NX Ubisoft

Nintendo wil vooral de software beter doen. De bedoeling is dat mensen beter op de hoogte zullen zijn van wat de NX zo uniek maakt. Daarnaast zullen er frequenter grote games verschijnen. Het probleem met de Wii U was dat er maar weinig grote releases waren. Vooral van Nintendo zelf. Grote game releases zullen mensen motiveren om de NX in huis te halen.

De Wii U deed het slecht en bleef ver onder verwachtingen presteren. Sinds de release in 2012 zijn zo’n 13.02 miljoen van de consoles verkocht. De Wii heeft gedurende haar lifespan een indrukwekkend getal dat boven de 100 miljoen uitstijgt opgeleverd. Guillemot aarzelde niet om de NX fantastisch te noemen. Het zou een geheel nieuwe aanpak zijn. Ubisoft steunt de NX al door een nieuwe Just Dance game uit te brengen. Daarnaast werkt het bedrijf nog aan enkele andere projecten voor de console.

De NX zal een handheld/console hybride worden. Een vorm van cartridges zullen worden gebruikt. Nintendo zal de console mogelijk in begin oktober onthullen. Nintendo is hier nog stil over gebleven. The Wall Street Journal verwacht echter toch oktober. De NX zal in maart 2017 op de markt komen.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek