Ubisoft koopt aandelen terug, wil overname voorkomen

Ubisoft koopt aandelen

Na geruchten van een mogelijke Vivendi overname heeft Ubisoft aangekondigd dat ze aandelen terug gaan kopen. De aandelen zijn nu in bezit van de Bpifrance bank. Ubisoft gaat 3,625,178 aandelen terug kopen. Dat staat gelijk aan 3.2 procent van de gehele aandelen. De publisher betaalt 33 euro per aandeel. Een totaal van 122.5 miljoen euro dus. De deal zal rond begin november rond zijn.

De aandelen terugkopen is deel van de buyback program die het bedrijf is begonnen. CEO Yves Guillemot draagt zijn dank uit voor de steun van Bpifrance over de jaren. Het programma is begonnen door een mogeiljke overname door Vivendi. Vivendi nam al eerder Gameloft, die ook ooit door de Guillemot familie is begonnen, over. Ubisoft heeft duidelijk gemaakt dat de acties van Vivendi ongevraagd en niet welkom zijn. Toch bezit het bedrijf nu zo’n 20.1 procent in aandelen. De bedoeling was dat dit meer zou worden.

Ubisoft koopt aandelen

Ubisoft wil graag onafhankelijk blijven. Creativiteit, flexibiliteit en de mogelijkheid om risico’s te nemen zijn een groot deel van de game industrie. Door onafhankelijk te blijven is het voor bedrijvn makkelijker om in te schatten hoe ver je kunt gaan met deze risico’s. Ubisoft wil dan ook niet deel zijn van een groot bedrijf die geen zicht hebben op hoe snel de industrie beweegt en welke beslissingen nodig zijn. De bedoeling is om te voorkomen dat er geen risico’s genomen worden omdat deze soms veel beloningen met zich mee brengen. Volgens Ubisoft zijn overnames en samenvoegingen van bedrijven in de game industrie dan ook heel erg gevaarlijk. het bedrijf wil graag zelf blijven bepalen welke kant zij op zullen gaan in de toekomst.

2016 is de 30th anniversary van de publisher. Dit wordt gevierd door posts, video’s en een nieuwe website met de naam we love Ubisoft. In de video’s worden enkele mijlpalen, waaronder de release van Assassin’s Creed, besproken.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek