Ubisoft koopt eigen aandelen om overname te voorkomen

ubisoft

Ubisoft koopt voor vier miljoen euro aan eigen aandelen om te voorkomen dat het bedrijf overgenomen wordt door Vivendi.


Vinvendi heeft op dit moment 27% van alle aandelen van Ubisoft. Volgens Franse wetgeving is het zo dat wanneer een bedrijf of persoon 30% of meer van de aandelen van een bedrijf bezit, dat deze dan een aanbod moet doen om het bedrijf over te nemen, waar Ubisoft dan niets over te zeggen heeft.

Om deze agressieve overname van Vivendi te voorkomen heeft de Assassin’s Creed-uitgever ervoor gekozen om voor vier miljoen euro aandelen te kopen van het bedrijf, wat neerkomt op 10%. Hiermee is de overname niet voorkomen, maar in ieder geval wel vertraagd. Deze terugkoop zorgt ervoor dat dit aandeel niet meer in omloop is en dus niet door bedrijven als Vivendi en andere geïnteresseerden gekocht kan worden. Deze investering van het Franse bedrijf begint per direct en zou afgerond moeten zijn op 29 december.

Vivendi heeft de laatste paar jaren beetje bij beetje aandelen bemachtigd van Ubisoft, hoogstwaarschijnlijk met de intentie het bedrijf over te kopen. Hetzelfde bedrijf geeft echter aan dat het nog niet zeker weet een bod te doen op het bedrijf, of gewoon de aandelen weer te verkopen. Vivendi heeft al eerder een familiebedrijf van Yves Guillemot op deze manier overgenomen, namelijk Gameloft.

Yves Guillemot, de CEO van Ubisoft, vertelde Gameindustry in augustus:
“We leven in een gevaarlijke wereld. Er zijn veel uitdagingen en alleen de beste zullen overblijven. We worden aangevallen en proberen ons hier tegen te weren. We denken dat we wel opgewassen zijn voor deze problemen.”

Tags

Over: Rowdy Leers

Mijn naam is Rowdy. Ik ben een fanatiek redactielid van intheGame.nl en sta altijd klaar om met iemand een gamepje te spelen. Mijn game avonturen zijn begonnen op de gameboy en sega en ben sinds mijn 3e levensjaar mijn toekomst al verloren.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek