Ubisoft stopt support van aantal games

Ubisoft stopt support

Zowel Ghost Recon Phantoms, de free to play multiplayer shooter die in 2012 uitkwam, als The Mighty Quest for Epic Loot zullen ten onder gaan. Ubisoft gaat de servers dichtgooien. Ghost Recon zal op 1 december offline gaan. Beide games bleken niet erg succesvol. De support zal daarom stoppen. De eerst volgende Ghost Recon game verschijnt in 2017.

De Ghost Recon game zal tot 1 december dus nog speelbaar zijn. De in game shop is al niet meer in gebruik. Spelers kunnen dus geen virtual currency meer aanschaffen. Ubisoft zal spelers ook geen teruggave van credits geven aan spelers die nog wat hebben wanneer de game offline gaat. De credits zullen ook niet overgezet of omgezet worden. Volgens Ubisoft gebeurt het geheel volgens de terms of service van het spel. Er lijken geen ontslagen te volgen na de shutdown van de games. De medewerkers van beide projecten zijn volgens Ubisoft al overgeplaatst naar nieuwe projecten.

Ubisoft stopt support

Ubisoft legde uit dat Phantoms simpelweg niet succesvol genoeg was en dat de game geen breed publiek heeft bereikt. De beslissing was niet makkelijk en er is lang gezocht naar een andere oplossing. Dit bleek niet mogelijk. De focus zal daarom op andere projecten worden gelegd. Wat dat precies inhoud is niet duidelijk. Ubisoft kondigde in maart een groot nieuw PC en console project aan. Mogelijk gaat het om dit project. Wat het precies is werd niet aangekondigd. Phantoms 2 zal het niet worden, want de developer vertelde in een FAQ dat Ubisoft Singapore of andere studios waarschijnlijk niet aan een opvolger bezig zijn.

The Mighty Quest for Epic Loot

Ook The Mighty Quest for Epic Loot zal stoppen. De service voor deze game zal op 25 oktober eindigen. De verklaring achter het offline gaan van deze game is precies hetzelfde als die van de Ghost Recon Game.

In deze FAQ werd meer uitgelegd. Ook een sequel voor deze game lijkt onwaarschijnlijk.

 

 

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek