Ubisoft veiliggesteld van Vivendi overname

Far Cry 5 Wallpaper Ubisoft RPG FPS

Ubisoft kampt al een aantal jaren met een probleem genaamd Vivendi. Vivendi geeft door de jaren heen steeds meer aandelen van Ubisoft weten te bemachtigen waardoor de dreiging op een overname steeds groter werd.

Door de jaren heen heeft Ubisoft van zich afgebeten door steeds meer aandelen terug te kopen. Vandaag is het eindelijk zo ver dat Ubisoft helemaal veilig is gesteld van een Vivendi overname. Het bedrijf is met Ubisoft rond de tafel gaan zitten en met een besluit gekomen. Alle Ubisoft aandelen in het bezit van Vivendi zullen worden verkocht. Een gedeelte gaat naar de Guillemot broers, Ubisoft zal een aantal terug kopen en de gaming gigant zal twee nieuwe investeerders erbij krijgen: Ontario Teachers’ Pension Plan en Tencent.

Tencent is een Chinees bedrijf die veel aandelen in gaming studios heeft waaronder Epic, de makers van Fortnite. Tencent bezit nu ongeveer 5% in Ubisoft aandelen. De overname van aandelen is een manier van samenwerking waardoor er meer animo voor Ubisoft franchises zal worden ontwikkeld in China.

“The evolution in our shareholding is great news for Ubisoft,” verteld Guillemot in een statement. “It was made possible thanks to the outstanding execution of our strategy and the decisive support of Ubisoft talents, players and shareholders. I would like to warmly thank them all. The investment from new long-term shareholders in Ubisoft demonstrates their trust in our future value creation potential, and Ubisoft’s share buy-back will be accretive to all shareholders. Finally, the new strategic partnership agreement we signed will enable Ubisoft to accelerate its development in China in the coming years and fully leverage a market with great potential.”

Vivendi gaf aan nooit plannen te hebben gehad om Ubisoft over te nemen. Toch stond Vivendi in de weg voor Ubisoft. Het bedrijf kon niet helemaal hun eigen dicht doen door stemrechten van Vivendi.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek