Voormalig Ubisoft werknemer opent filmstudio

baronnet ubisoft

Voormalig Ubisoft CEO Jean-Julien Baronnet opent een filmstudio die zich volledig richt op filmadapties van games. Zo meldt filmmagazine Variety op hun website in een exclusief interview.

Baronnet heeft vijf jaar lang bij als CEO bij Ubisoft gewerkt, totdat hij in maart werd vervangen. De beste man is echter nog niet klaar met games, want hij heeft besloten een filmstudio te open die zich compleet zal focussen op filmadapties van games. De studio heet Marla Studios. Baronnet heeft zelf aan games als Tom Clancy’s Splinter Cell gewerkt. De kennis die hij opgedaan heeft bij de ontwikkeling van games, wil hij graag toepassen op films. Baronnet zegt in het interview dat hij weet wat gamers willen zien in films en dat filmadapties van games verder gaat dan louter kennis van films maken. Baronnet voegt er nog aan toe dat hij hoopt gauw een aantal gameindustrie veteranen aan te nemen voor zijn studio.

Baronnet zegt in het interview het volgende:

“The key is to have a close relationship with the game designers and to work with them on the key creative angles that will best cope with the game’s DNA. The key is to recognize the passion of gamers, given they spend hundreds of hours in that world. That makes it essential for the ‘universe’ of the game to be as accurate as possible.”

Titels

Het is nog niet bekend welke games als eerste een filmadaptie mogen krijgen. Volgens Baronnet is dat ook heel lastig. Filmmakers zich meestal focussen op de main story van een game en niet op het universum ervan. Hij zegt dat het letterlijk overnemen van een verhaallijn niet werkt voor films. Daarvoor in de plaats zouden filmmakers zich moeten richten op het universum van een game en wat dat universum zo geweldig maakt. Wij geven Baronnet alvast een aantal tips. Mass Effect, Dark Souls, Half-Life, Fallout en Bioshock zijn een aantal mooie suggesties.

Wat vind jij van dit initiatief? En welke game zou jij graag verfilmd zien? Laat een reactie achter en deel je hersenspinsels met ons!

 

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek