Ubisoft werkt niet aan Rainbow Six Siege opvolger

rainbow six siege sequel

Ubisoft zegt op dit moment geen plannen te hebben voor een vervolg van het indrukwekkend succesvolle Rainbow Six Siege. De game werd beter ontvangen dan ooit verwacht had kunnen worden. De game zit nu in year 3 van de content.

Daar zit een hoop gratis content voor alle spelers bij. Ook werd onlangs aangekondigd dat er een nieuwe versie van de game uitgebracht zal worden. Deze editie zal ook een fysieke versie krijgen. Tijdens de developer panel die gehouden werd ten tijde van de 2018 Invitational Finals werden ook een aantal uitspraken gedaan over de toekomst van de game. Het panel werd live gestreamed maar hier volgt dan de opsomming van de genoemde punten.

Er staat voorlopig in ieder geval geen gevolg op de planning. Er werd vaker gezegd dat de bedoeling is om er zo’n 10 jaar te blijven. Hoe letterlijk we dat moeten nemen zal blijken. Ondertussen groeit de playerbase nog steeds met zo’n 27 miljoen actieve spelers op dit moment. Dit zou natuurlijk ook een groot aantal van de free weekend spelers kunnen bevatten.

rainbow six siege sequel

In het derde jaar van de game zullen 8 nieuwe operators worden toegevoegd. De bedoeling zou zijn dat de game uiteindelijk 100 verschillende operators bevat. Je kunt op dit moment starten met alle 20 legacy operators unlocked. In de toekomst zullen weapon attachments gratis en unlocked zijn vanaf het begin. De starter editie zal van 4 gratis operators naar 6 gaan. In Zuid Afrika en Zuid Europa zullen nieuwe Data-centers worden toegevoegd.

Aan de Rainbow six siege pro-league zal ook hard gewerkt worden. Dit zal komen te bestaan uit een mode waarin 1 team 5 keer in de aanval gaat en het andere team daarna 5 pogingen krijgt. Sommige maps zullen een nieuwe balance update krijgen. Daarnaast zal elke maand een map een buff krijgen. Tenslotte zullen er een aantal tweaks volgen die zorgen voor een betere meta game.

 

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek