Uitgelicht: Wie is i3D.net

closeup i3d.net rack

i3D.net is een managed hosting en IaaS provider uit Rotterdam en bedient ruim 31,000 klanten vanuit 16 datacenters wereldwijd. i3D.net beheert een eigen serverpark van 8,500+ servers. i3D.net is opgericht in 2004 in Rotterdam en heeft inmiddels heel wat onderscheidingen in de wacht gesleept, zoals een ranking in de Deloitte Technology Fast 500 als snelst groeiende managed hosting provider van de Benelux. i3D.net is tevens de laatste winnaar van de Financieele Dagblad Gouden Gazellen Award in 2012.

Met een team van technische medewerkers, bieden ze Infrastructure as a Service (IaaS) en managed hosting-oplossingen voor een breed scala aan klanten. i3D.net bedient onder meer klanten uit de volgende branches: overheid, zorg, sport, gaming, educatie, webshops, hosting, en printmedia. i3D.net bezit eigen datacenters, beheert 16 datacenters en een eigen serverpark van ruim 8,500 servers wereldwijd: zij zijn een hard groeiende en financieel kerngezonde organisatie. i3D.net wordt ook jaarlijks gecontroleerd en gecertificeerd door de CDSA op het gebied van data bescherming en veiligheid.

i3D.net Datacenters

In 2009 stond i3D.net aan de basis van haar flagship datacenter in Rotterdam dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste carrier-neutrale datacenter in Rotterdam: SmartDC. Het SmartDC datacenter is 3.500 m² in grootte en biedt 12 MegaWatt (MW) aan vermogen. Het SmartDC datacenter is gevestigd in de Van Nelle-fabriek in Rotterdam, Nederland. Deze lokatie is een monument op de UNESCO lijst en is daarmee Werelderfgoed.

SmartDC staat bekend om het unieke suite concept met private cages en suites waarmee een datacenter in een datacenter wordt beheerd. Elke suite is een mini-datacenter met eigen koeling, stroomzekeringen, veiligheidsvoorzieningen en branddetectie en -blussing. SmartDC bouwt en beheert deze suites. Het SmartDC datacenter is ISO/IEC 27001 gecertificeerd en CDSA gecertificeerd op Content Protection & Security.Het datacenter is gebouwd op de normering van Tier 3+ specificaties met N+1 koeling, N+1 noodstroomvoorzieningen (UPS), N+1 generatoren en twee transformatoren voor 23.000 Volt netspanning voor een totaal van 12 MegaWatt (MW) aan stroomcapaciteit.

Gelegen in de buurt van de grootste internet exchanges in Europa, is SmartDC een ideale locatie voor het bereiken van een enorme doelgroep. Van de oostkust van de Verenigde Staten tot aan het Midden-Oosten: onze connectiviteit blijft uitstekend dankzij de hoge kwaliteit van de infrastructuur in de regio. SmartDC staat daarom ook bekend als de internet exchange van Rotterdam.

i3D.net Netwerk

i3D.net beheert een grote internet ‘backbone’ in Europa en de Verenigde Staten en is verbonden met meer dan 1.600 peering partners via de grootste internet exchanges ter wereld: AMS-IX, DEC-IX, LINX, NL-ix, PLIX, NoVA en meerdere Tier 1 providers als Level3, NTT, DTAG. Het i3D.net netwerk maakt gebruik van AS49544 en biedt 435 Gigabit/s aan capaciteit. De core-netwerk architectuur is MPLS-based en draait op Brocade MLXe core routers.

i3D.net wint Gouden Gazellen

In november 2012, won i3D.net de Financieele Dagblad Gouden Gazellen voor snelst groeiende winstgevende onderneming in Zuid-Holland. Ons bedrijf is inmiddels vier jaar op rij opgenomen in de Deloitte Fast 500 EMEA voor snelst groeiende technologiebedrijven.

Tags

Over: owning

|PHP|HTML|CSS|PC GAMER|BATTLEFIELD FAN|Hardware Junkie|

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek