Ultra Street Fighter II: The Final Challengers op 26 mei naar Nintendo Switch

Ultra Street Fighter II: The Final Challengers is door Nintendo aangekondigd en verschijnt op 26 mei voor de Switch. De game brengt de ‘goede oude tijden’ terug, maar dan met een twist en optimalisatie zoals we die verwachten van de ‘nieuwe goede tijden’.

De game zal dus als klassiek aanvoelen voor de veteranen maar bied ook lite-besturingen voor beginners. Het is ook mogelijk om met twee spelers lokaal te spelen tegen- of met elkaar door middel van de Joy-Con controllers. Het werkt ongeveer net als Mario Kart 8 Deluxe waarbij beide spelers slechts één Joy-Con gebruiken. Zowel thuis als onder weg kan je dit toepassen door middel van het mooie hybride apparaatje.

Street Fighter 2

Naast de 17 klassieke personages die terugkeren zijn er ook twee nieuwe bij gekomen. Violent Ken, hij werd gehersenspoeld door M. Bison, en Evil Ryu, de vorm van Ryu nadat hij is bezweken voor de duisternis, voegen zich bij de strijd. Zodra jij één van de 19 personages hebt uitgekozen mag je je beproeven in de volgende game modi:

  • Arcade – Versla 12 vechters om World Warrior-kampioen te worden
  • Buddy Battle – Werk samen met een vriend tegen andere vechters en gebruik unieke 2-speler combo’s
  • Versus – Speel tegen een vriend of computer
  • Online – Casual of ranked
  • Training
  • Way of the Hadu – first person game mode waarin je move controls gebruikt om Ryu te besturen en iconische moves zoals Shoryuken, Tatsumaki Senpukyaky, en Shinku Hadoken kunt gebruiken om vijanden neer te maaien.

Street Fighter first person

Zowel beginners als ervaren spelers kunnen aan de slag met deze nieuwe game door middel van verschillende besturingen. Zo biedt de game een ‘lite’ en ‘pro’ besturing. Uiteraard, kan de Pro-controller ook gebruikt worden. Deze game zal ook toch-screen functionaliteiten bevatten om bepaalde combo’s mee uit te voeren.

Colour Editing

Via de Colour Editor kunnen spelers hun personages aanpassen voor een gewenste look. Je kunt ook switchen (pun) tussen de klassieke weergave van de game zoals die te zien was in de arcade hallen en een HD weergave. Via een replay modes kun je je favoriete wedstrijden en combo’s terugzien en opslaan. Er zit ook een soort van galerij in het spel met meer dan 1400 illustraties uit de complete Street Fighter-geschiedenis.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek