Uncharted 5 is een optie, maar niet van Naughty Dog

Uncharted 4 screen

Nog een dikke maand en dan mogen we aan de slag met de laatste game uit de franchise die Naughty Dog van plan is om te maken, en ook de laatste Uncharted waar we Nathan Drake in terug zien komen. Maar het hoeft niet per se het einde van Uncharted te zijn..

De Uncharted serie heeft in juni van 2015 al meer dan 21 miljoen exemplaren verkocht en dat betekent dat de verkochte exemplaren van de collection hier niet bij zijn opgenomen. Het zou dus niet zo heel erg gek zijn dat een andere studio de franchise graag zou overnemen. De film gaat er ook nog aankomen, Uncharted is dus nog verre van afgelopen. Alhoewel er nog niets bevestigd is laat Neil Druckmann, de director voor A Thief’s End, wel weten dat de de essentie van Uncharted niet verloren mag gaan als de serie wordt overgenomen.

“If they made a great game I’d be excited,” vertelde Druckmann GamesRadar. “I’d want to play an Uncharted I didn’t work on. It’d be a lot of fun.”

“Obviously, we would have a big part in it as the creators of the franchise,” voegde hij er aan toe. “We’d just want to make sure they get the essence of it right.”

Nadat A Thief’s End is uitgebracht neemt Naughty Dog nog geen afscheid van de serie, de game wordt nog ondersteund met DLC voor de multiplayer en zelfs een add-on voor de singleplayer. Nadat al het werk van A Thief’s End achter de rug is neemt Naughty Dog weer een kijkje naar alle protypes die zij klaar hebben liggen, waaronder een vervolg voor The Last of Us en andere, spiksplinternieuwe projecten.

Wat de nieuwe game ook gaat worden. Naughty Dog gaat ons niet telleurstellen volgens de lead designer. Hun nieuwe project zal opnieuw de grenzen van de Playstation opzoeken.

“There is no doubt that the next thing we do, we’re gonna get even more out of that PlayStation,”vertelde lead designer Ricky Cambier.

Uncharted 4 A Thief’s End staat gepland voor release op 10 mei, exclusief voor de Playstation 4.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek