Uncharted werd bijna 42 miljoen keer verkocht

Elena uit Uncharted 4

Afgelopen weekend heeft Naughty Dog tijdens de Uncharted 10th Anniversary panel op Playstation Experience laten weten dat de franchise zo’n 41,7 miljoen stuks heeft verkocht. Het gaat hier bij om alle delen in de franchise, inclusief The Nathan Drake Collection en The Lost Legacy.

Vergeleken met vorig jaar is dat een hele vooruitgang. In mei van het jaar 2016 had de franchise nog maar 28 miljoen verkochte exemplaren. Er zijn ongeveer 14 miljoen extra exemplaren verkocht in anderhalf jaar tijd. Dat is maar liefst één derde van alle sales in een franchise van tien jaar oud. Uiteraard heeft dit ook te maken met het feit dat de Playstation 4 een stuk populairder is dan de Playstation 3 destijds en dat velen de serie niet hebben kunnen spelen totdat ze aan de slag mochten gaan met The Nathan Drake Collection op de PS4.

De genoemde getallen zijn inclusief alle bundels die verkocht zijn, hierdoor zijn er een stuk meer verkocht uiteraard. Zo te zien is Uncharted een goedlopende franchise, maar zou de game nog een toekomst hebben? Het verhaal van Nathan Drake is afgelopen en Naughty Dog heeft eerder al aangegeven niet van plan te zijn om een nieuwe game te maken in de serie. Wél heeft de ontwikkelaar laten we weten dat ze de franchise uit handen willen geven mits het een passend plaatje is.

Naughty Dog’s franchise heeft gezorgd voor veel speeluren op de Playstation consoles:

  • Uncharted: Drake’s Fortune verscheen in 2007 voor de Playstation 3
  • Uncharted 2: Among Thieves, 2 jaar later in 2009 voor de Playstation 3
  • Uncharted 3: Drake’s Deception verscheen in 2011 voor de Playstation 3
  • Uncharted: Golden Abyss verscheen voor de Playstation Vita in 2012
  • Uncharted: Fight for Fortune verscheen ook in 2012 voor de Playstation Vita
  • Uncharted 4: A Thief’s End verscheen in 2016 voor de Playstation 4
  • Uncharted: The Lost Legacy verscheen dit jaar voor de Playstation 4

Zou jij nog een nieuw deel willen zien verschijnen in de serie, of ben je ondertussen wel toe aan iets anders? The Last of Us bijvoorbeeld? Is dit het einde voor de franchise, of zou de game het goed doen bij een andere ontwikkelaar?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek