Update voor Super Mario Maker: nieuwe features

De Wii U titel Super Mario Maker krijgt op 4 november een gratis software update. De update voor het spel, dat al meer dan 3.3 miljoen levels heeft, voegt nieuwe features toe zoals mid-level checkpoints en nieuwe Course World catagorieën. In de Course World catagorieën worden levels van Nintendo zelf gehighlight. Met de update kan er op meer manieren gespeeld en levels gecreëerd worden.

Met de mid-level checkpoint kunnen er vlaggen worden geplaatst in het level. In plaats van dat spelers dan vanaf het begin moeten starten nadat ze een leven hebben verloren, starten ze weer bij de checkpoint. Deze feature kan worden gebruikt bij het maken van nieuwe levels, maar ook tijdens het bewerken van oudere levels.

Een andere feature is dat spelers power-ups kunnen toevoegen die afhankelijk zijn van Mario’s vorm. Door bijvoorbeeld een combinatie van een super mushroom en een fire flower in een blokje te plaatsen. Als Mario klein is ontvangt hij de super mushroom, en als hij al groot is kan hij de fire flower gebruiken.

MarioMaker_03_IGN-720x405-1

Naast deze nieuwe features brengt de update ook event courses in de online hub. Event levels worden gemaakt door partners van Nintendo. De eerste event course zal “ship love” zijn, de winnende course van het Hackathon event dat eerder dit jaar in het Facebook hoofdkwartier in Menlo Park werd gehouden. Facebook is daarmee de eerste buitenstaande partner die een level ontwikkelt voor Mario Maker. Facebook personeel had de mogelijkheid een level te maken, deze levels werden beoordeeld door een jury

Het level dat voorkwam in de finale van de Omegathon dat gehouden werd tijdens het Penny Arcade Expo dit jaar zal ook speelbaar zijn voor korte tijd zodra de update beschikbaar is. Daarna zullen event courses met enkele regelmaat worden toegevoegd. Sommige daarvan zullen ook nieuwe mystery mushroom transformaties hebben.
Daarnaast zullen speciaal door nintendo gekozen levels beschikbaar zijn via een nieuwe Official Makers sectie.

De gratis update zal vanaf 4 november te downloaden zijn.

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek