“Urenlange” Rise of the Tomb Raider DLC release op 26 januari

Microsoft heeft bevestigd dat de aankomende story expansion, Baba Yaga: The Temple of the Witch, uit zal komen op 26 januari. Zoals eerder bekend gemaakt zal de downloadable content uren aan gameplay bevatten. Lara zal nieuwe vijanden tegenkomen terwijl ze haar weg door een nieuwe tombe probeert te vinden.

Volgens de officiële omschrijving van de DLC zal de nieuwe content de main storyline uitbreiden met nieuwe locaties en vijanden. Lara zal eeuwen oude mysteries op moeten lossen om uiteindelijk tegenover een eeuwen oud kwaad komen te staan. Het verhaal zal dus draaien om Baba Yaga, een heks die the Forbidden Forest in haar macht heeft. Ook zal de DLC een nieuwe outfit en boog toevoegen. Ook gaan er geruchten rond van een toekomstige co-op toevoeging. De expansion zal op 26 januari te verkrijgen zijn voor Xbox One. Er is nog niets bekend over een release op Xbox 360. Ook is het onduidelijk of The Temple of the Witch uit zal komen voor de pc versie die op 28 januari verschijnt. De PS4 versie zal later uitkomen.

rise-of-the-tomb-raider-dlc-screenshot

De aankomende DLC is onderdeel van de season pass. De prijs voor de DLC zelf is helaas nog niet bekend. Het zal de tweede DLC voor Rise of the Tomb Raider zijn na Endurance mode die eind 2015 verscheen. Later dit jaar zal de derde DLC, Cold Darkness Awakened, uitkomen. Niet veel is bekend over Cold Darkness Awakened naast het feit dat spelers het zullen moeten opnemen tegen waves van infected vijanden, er nieuwe card packs, wapens en outfits zullen komen.

Rise of the Tomb Raider kwam in november voor zowel Xbox One als Xbox 360 uit en heeft ondanks kritiek en commentaar over een zwak debuut volgens Microsoft ver over de miljoen exemplaren verkocht. De action adventure game heeft negen nominaties gekregen waaronder de Game of the Year award tijdens de D.I.C.E. awards.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek