Valkyria Chronicles 4 demo oogt veelbelovend

Valkyria Chronicles 4 demo

De demo van Valkyria Chronicles 4 kwam vandaag uit op de Japanse Playstation store. de game, uit een van de beste jrpg serie, zal ergens dit jaar uitkomen op Xbox One, Playstation 4 en de Switch. Een PC versie is nog niet aangekondigd.

Iedereen kan nu beginnen aan de demo door simpelwe een Japanse PSN account aan te maken. Voor wie deze moeite te veel is, zijn er videos en trailers beschikbaar. De demo belooft een hoop gameplay en een speciale missie waarvan de resultaten en beloningen opgeslagen zullen worden om zo naar de uiteindelijke volledige game over gezet te kunnen worden.

 

Eerder werd al een trailer getoond met daar in een aantal personages waaronder Minerva Victor, tank expert Dan Bentley, de ontzettend jonge Angelica Fanarby en Medic Karen Stewart met haar sidekick Ragnarok. Ook de eeuwig vrolijke Miles Abegg en de wat serieuzere tank commander Ronald Albee maken een optreden. In de trailer staan de helden op het punt om het gevecht naar de Eastern Imperial Alliance te brengen.

Het geheel oogt niet heel vernieuwend maar dat is dan misschien ook niet nodig. Hoewel de serie niets spectaculairs doet met nieuwe mechanics of toevoegingen, zijn het altijd goede games geweest waar eigenlijk weinig vernieuwing nodig is.

Valkyria Chronicles 4 zal zich dan ook afspelen in dezelfde tijd als de originele Valkyria Chronicles game. Deze keer echter wel met een hele nieuwe cast. Spelers zullen een groot deel can de tijd doorbrengen als onder andere commander Claude Wallace, wapen engineer Riley Miller, de vurige Darcsen Raz en sniper Kai Schulen.

Dit zal de eerste volledige Valkyria Chronicles game in een lange tijd worden. De eerste game kwam in 2008 op de ps3 uit. In 2010 volgde een sequel op de PSP. Deel 3 kwam in Japan uit op de PSP maar haalde het nooit naar het Westen. Intussen is er wel een spin off geweest maar deze voldeed niet aan de verwachtingen. Deze keer lijkt het met Valkyria Chronicles 4 goed te komen.

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek