Valve past hun review systeem voor Steam aan

Windows 10

Valve heeft sindskort hun reviewsysteem van Steam aangepast, De verandering moet ervoor zorgen dat het platform minder gevoelig voor het gebruik van bots.

Valve heeft in September al statistieken toegevoegd, hierdoor zal de waardering van een spel minder vatbaar worden voor een zogenaamde review-aanval. In deze grafieken is te zien in hoeveel tijd iemand besteed heeft om een review te schrijven op basis van hun speeltijd en credibility.

De manupilatie van bots kan ervoor zorgen dat een game plotseling erg positief of negatief beoordeeld wordt in een korte tijd, waardoor de waardering van het spel permanent aangetast kan worden door personen die zich in een opwelling laten leiden door populaire meningen binnen een huidige controversiële topic (Star Wars Battlefront 2). Volgens Valve zal dit de kwaliteit aantasten voor gebruikers die keuzes maken op basis van reviews.

Valve pakt het probleem nog verder aan, namelijk de manipulatie van scores die door bots in verschillende games voorkomt. Om dit tegen te gaan heeft Valve ervoor gezorgd dat er steeds minder gewicht wordt gegeven aan ratings, naarmate deze meer worden gebruikt binnen een korte periode. Dit heeft nauwelijks invloed op de waarde van ratings van gebruikers en gaat volgens Valve vooral bots tegen die een flinke hoeveelheid ratings geven aan reviews.

Daarbij zorgt Valve ervoor dat de eerste tien zichtbare gebruikersreviews representatief zijn voor het algemene cijfer van de game. Als een game bijvoorbeeld een positieve score heeft van 80%, dan zullen de eerste tien reviews bestaan uit acht positieve en twee negatieve recensies.

Tags

Over: Rowdy Leers

Mijn naam is Rowdy. Ik ben een fanatiek redactielid van intheGame.nl en sta altijd klaar om met iemand een gamepje te spelen. Mijn game avonturen zijn begonnen op de gameboy en sega en ben sinds mijn 3e levensjaar mijn toekomst al verloren.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek