Pokémon GO: het vangen van zeldzame Pokémon

Pokémon GO

In Pokémon GO lopen spelers allerlei typen Pokémon tegen het lijf, maar het zal men opvallen dat sommige Pokémon moeilijker te vinden zijn dan anderen. Wij helpen je een handje.

De 5 missende Pokémon

Als er spelers verder komen in hun missie in “Gotta Catch ‘Em All”, zullen zij merken dat er een paar Pokémon nog niet te vangen zijn.

Pokémon GO

Articuno, Zapdos en Moltres:
De drie legendarische vogels – bekend als Articuno, Zapdos en Moltres, zijn momenteel nog door niemand gevonden – Het is ook mogelijk dat er nog niemand een level heeft bereikt dat hoog genoeg is, of dat ontwikkelaar Niantic wacht op een publiek evenement totdat ze deze vogels beschikbaar stellen. Elk van de drie Gyms heeft één van deze vogels als haar mascotte, wat misschien hint naar een mogelijk pad om één van deze legendarische vogels te vinden.

 

Pokémon GO

 

Mewtwo
Ondanks dat hij maar kort te zien is in de trailer van Pokémon Go, is er nog niemand in geslaagd de legendarische Mewtwo, een Psychic Pokémon, te vangen. Als je de trailer letterlijk interpreteert, dan zou Mewtwo tijdens een evenement verkrijgbaar zijn, waarbij spelers in teams moeten groeperen en strijden om hem te mogen vangen.

 

Pokémon GO

 

Ditto
De Pokémon die van gedaante kan veranderen, Ditto, is afwezig in het wild ondanks dat de Pokédex hem wel kent: #132 om precies te zijn. Het is nog onduidelijk waar hij zou kunnen zitten.

Specifieke regionale Pokémon:

Het lijkt erop dat bepaalde Pokémon op bepaalde delen van de wereld leven, ondanks dat het niet 100% bevestigd is. Dit zijn de Pokémon en de gebieden:

Tauros: Noord-Amerika
Mr. Mime: West-Europa
Kangaskhan: Australië/Nieuw-Zeeland
Farfetch’d: Azië

 

Hoe moet je zeldzame Pokémon vangen?

Voordat je een zeldzame Pokémon kan vangen, moet je eerst weten wat een zeldzame Pokémon inhoudt. In Pokémon GO is een Pokémon gewoonweg zeldzaam als hij niet vaak opduikt in jouw gebied.

Spelers hebben misschien opgemerkt dat wanneer zijn door bepaalde gebieden lopen, zoals thuis, school of werk, ze voornamelijk specifieke Pokémon tegenkomen. Deze Pokémon verschillen per locatie. Als voorbeeld: een drukke straat iets verder op bevat misschien een hele hoop Rattata, maar het huis van een vriendin en het gebied er omheen is misschien een geweldige spot om Bellsprout te vangen.

De app laat vaak verschillende soorten Pokémon terugkomen in één gebied, waarbij er een paar minder vaak verschijnen. In een gebeid dat geplaagd wordt door Zubats, kan nog weleen Eevee dwalen. Je kunt zeldzame Pokémon ook lokken door Incense te gebruiken of een Lure op een PokéStop te zetten. Maar, dit biedt geen garantie. Het is een optie wanneer je bijvoorbeeld niet op pad kunt gaan.

Volgens sommige spelers is de beste manier om zeldzame Pokémon te vangen gewoonweg door in je omgeving te lopen. Bezoek plekken waar je nog nooit bent geweest en let op welke Pokémon vaak in dat gebied zijn. Pokestops met Lure Modules erop zijn ook geweldig om te bezoeken, aangezien zij de garantie bieden dat er een Pokémon zal verschijnen, misschien wel ene wat je nog niet hebt, wat de kans vergroot dat het geen gebruikelijke is. Vaak komen er steeds dezelfde terug

Volgens een gebruiker op Reddit is het slim om de vorige applicatie van Niantic, genaamd Ingress, erbij te pakken. De gebieden waar Pokémon vaak verschijnen, komen overeen met de gebieden waar in Ingress ‘high cellular usage’ is. Het naast elkaar houden van deze twee applicaties zou je mogelijk de goede richting in kunnen duwen. Het aanraden van een goede PowerBank is een pré, beide applicaties slurpen je telefoon in no-time leeg omdat ze alle twee gebruik maken van je GPS, Internet en alle twee je beeldscherm continu aan houden.

Een andere methode is het uitbroeden van Pokémon Eggs, die een grotere reisafstand vereisen. De typen Pokemon die je kan uitbroeden uit eieren van 5 en 10 kilometer zullen veel zeldzamer zijn dan die je uit 2 kilometer eieren krijgt.

 

Pokemon GO kun je downloaden vanuit de App Store (Apple) en de Play Store (Android)

Ingress kun je downloaden vanuit de App Store (Apple) en de Play Store (Android)

Meer informatie van Ingress vind je op ingress.com

Vind jij deze guide handig en zou je misschien meer van dit soort guides op onze website zien staan? Laat het ons weten in de comments, zodat we jou meer kunnen helpen met guides.

Tags

Over: ThermoFles

Is een diehard gamer van de ochtend tot de avond en gaat geen game uit de weg. Buiten het gamen om is hij een liefhebbende vader van een dochter van 2,5 en een zoon van 5. Daarnaast heeft hij nog een sport die 'vrouw' heet waar hij ook elke dag mee in de weer gaat. Tijdens het gamen tikt hij graag een paar zinnetjes weg op onze website.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek